ACSI FreeLife

Menu

Tabbert P.E.A.T. – deel 1

Bij een jubileum past een speciale caravan. Tabbert viert zijn zestigste verjaardag met de ‘Private Edition Alfred Tabbert’, ofwel ‘P.E.A.T.’ Zelfs het prijskaartje is een feestje waard.

Het is wel even wennen aan de naam P.E.A.T. (spreek uit als “piet”). Die past niet direct in het illustere rijtje van Italiaanse kunstenaars à la Da Vinci. De afkorting staat voor ‘Private Edition Alfred Tabbert’ en brengt hulde aan de grondlegger van het concern. De nieuwe caravan is geen vluchtig feestmodel maar onderdeel van een heuse nieuwe lijn die zeker een paar jaar zou moeten blijven bestaan.

Tussen Da Vinci en Vivaldi

Volgens Tabbert zelf zit de P.E.A.T. tussen de Da Vinci en Vivaldi in. Er zijn vijf modellen: vier gericht op koppels, en de 560 DM is toegespitst op een gezin met twee kinderen.

De opbouw is met z’n klassieke vorm en geroutineerde afwerking onmiskenbaar een Tabbert. De stevige sandwichconstructie bestaat uit mini-hamerslag, styropor-isolatie en een houten skelet. Het dak heeft een dempende vezellaag en heeft die typische Tabbert-look.

Tabbert P.E.A.T.; om door een ringetje te halen

Het interieur oogt beschaafd met een uitgekiend kleurenpalet en accenten als kunstleren strips op de kastjes, chromen handvatten en donker laminaat. De afwerking is des Tabberts, dus steengoed. Enige minpuntje zijn een paar zichtbare meubelverbindingsstukken die niet hadden gehoeven.

De standaard uitrusting is om door een ringetje te halen: antislingersysteem ATC, USB-oplader, tv-voorbereiding inclusief beeldschermhouder, Dometic-koelkast met groentelade… Verder kan de Tabbert P.E.A.T. 560 HTD bogen op een grote oppervlakte van circa 17 m2 (= 6,8 x 2,5 m). Alle elementen in de caravan zijn ruim geproportioneerd en aan bewegingsvrijheid is er geen gebrek.

Zitgroep en bergruimtes

De zitgroep voorin biedt bijvoorbeeld riant plaats aan zes personen. De tafel staat op één poot, waardoor je makkelijk aan kunt schuiven. De kunstleren kussens zitten lekker en, heel handig, zitten vast aan de deksels van de bergruimtes eronder. Dagelijkse spulletjes heb je bij de hand in de hoekrekken en op de open planken.

Volgende keer bekijken we de keuken, slaapkamer, toiletruimte en technische uitrusting van de nieuwe Tabbert P.E.A.T.

© MPS 2014
Tekst: Rainer Lachenmaier
Foto: Jacek Bilski

Confidental Infomation