ACSI FreeLife

Menu

Première Eriba Nova S

Een caravan met een speciale keukenlade voor het koffiezetapparaat. Een waskom in het toiletblok. Aluminium velgen. Bij de nieuwe Eriba Nova S zit het hem in de opvallende en gewaagde details.

ACSI FreeLife kreeg het aanbod om het prototype van de nieuwe Nova S 620 voor seizoen 2017 alvast van binnen te bekijken met de mensen van Eriba zelf – en dat lieten we ons geen twee keer zeggen.

PUAL-opbouwtechniek

Uiteraard zijn de innovatieve PUAL-opbouwtechniek en het ruimteconcept van de kleinere zussen overgenomen. Kabels zijn netjes gebundeld in goten, de bergruimtes zijn perfect toegankelijk, de tanks bevinden zich onder de vloer en er zijn twee verwarmingsalternatieven – een toonbeeld van ‘voorsprong door techniek’. De standaardversie wordt geleverd met een combiverwarming met geïntegreerde boiler. Als optie is er de vloeistofverwarming van Alde.

Lichtgewicht

“Door zo licht mogelijk te bouwen, sparen we tot tachtig kilogram gewicht uit”, verheugt Eriba-bedrijfsleider Rudi Fimpel zich. Van buiten onderscheidt de Nova S zich van de GL en SL door andere striping en een nieuwe achterbumper met multifunctionele lichten in led-hybridetechnologie van producent Hella. Binnen heb je keus uit vier nieuwe leefwerelden met hoogwaardige stoffen en op kleur afgestemde beddenspreien en kussens. De werkbladen en tafel zijn krasvrij en uitgevoerd in hoogglans, net als de achterwand van de keuken.

Het interieur zit verder vol fijne details. Eriba-productiemanager Rudolf Wikelski: “Neem de speciale lade voor een koffiezetapparaat in het keukenblok, of het wasbekken in de toiletruimte. Die heeft overigens standaard een douche.” Andere lovenswaardige details: zelfsluitende laden en de gemarmerde wanden achter de wasbak en bedden en in de entertainmenthoek.

Prijzen

De Nova S 545 heeft een enkel e as, de Nova S 620 en Nova S 690 zijn tandemassers. Of de drie nieuwkomers ook de Nederlandse markt zullen veroveren blijft nog even de vraag. De basisprijzen zullen tussen de € 34.440 en € 42.790 liggen. De uiteindelijke caravan kan natuurlijk nog een stuk duurder uitpakken, gezien de omvangrijke lijst opties. Alle drie de modellen lijken daar qua gewicht echter perfect op berekend.

Ben jij nu ook benieuwd hoe de nieuwe Eriba Nova S er van binnen uitziet? Lees dan ons nieuwe magazine, ACSI FreeLife 5-2016, waarin de redactie deze nieuwe caravan uitgebreid test.

bestel magazine