ACSI FreeLife

Menu

WILK stopt, garantie en service niet

Onlangs berichtten we dat Knaus Tabbert na meer dan 60 jaar stopt met de productie van WILK-caravans. ACSI FreeLife sprak met Ron Vermeule, manager van Knaus Tabbert Benelux over de WILK en andere Knaus-merken.

Auteur
Marieke Kramer
Datum
3
3
ReactiesPraat mee
image 2014 05 20

Groei op Nederlandse markt

Hoewel er afscheid wordt genomen van de WILK, ziet Knaus Tabbert volop kansen op de Nederlandse markt. ‘Ondanks de krimpende markt, is het marktaandeel van Knaus-caravans de afgelopen vijf jaar gestegen van 8,5 % naar ruim 11 % procent’, aldus Ron Vermeule. Ook het marktaandeel van Knaus-campers is verdubbeld van 3 % naar een ruime 6 % in drie jaar tijd.

Introductie Weinsberg en Tabbert

In Nederland zet Knaus Tabbert in op de groeimogelijkheden van de merken Weinsberg en Tabbert. ‘De Tabbert is een caravan uit het topsegment’, aldus Ron Vermeule. De Weinsberg werd drie jaar geleden in Nederland geïntroduceerd. Deze caravan uit het instapsegment geniet al een goede reputatie in Duitsland. ‘In Nederland verovert de Weinsberg inmiddels ook in rap tempo een groter marktaandeel’, aldus Vermeule.

Ron Vermeule benadrukt ook dat voor de huidige bezitters van WILK-caravans de garantie en service gewoon intact blijven. Nieuwe WILK-voertuigen zijn nog gewoon verkrijgbaar. ‘Uw WILK-dealer kan u een aanbod doen en direct leveren.’

Lees hier het artikel over het pensioen van WILK.

Praat mee

 1. P

  Inderdaad om een klein plekje bij te tippen is het wel fijn de kleurcodering wit te weten van de wilk sento 2011

  Reageer
  0
  0
 2. aw
  a.j.van der wel

  wat is het RAL kleurnummer van de witte kleur op mijn WILK S4 470 DQ bj 2005 ,chassisnr.WKZ47308M5W423403.
  Toch wel gemakkelijk om is wat bij te werken en mijn dealer kan mij het nummer niet geven ,schijn bij schadeherstel dit telkens door een verfleverancier te laten bepalen ,dat geloof je toch niet !

  Reageer
  0
  0
 3. rj
  rene de jong

  Ik wil graag mijn Wilk 500 100 uit 1991 lakken met de originele kleuren. Kunt u mij de (ral) kleurnummers van het beige mailen?

  Hartelijk dank!

  Rene de Jong

  Reageer
  0
  0

Praat mee: WILK stopt, garantie en service niet

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht