ACSI FreeLife

Menu

Weerstand tegen Europees APK plan

Eind juli presenteerde de Europese Commissie een voorstel om een verplichte APK voor aanhangers tot 3500 kilogram, dus ook caravans, in alle Europese lidstaten in te voeren.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
2
2
ReactiesPraat mee
apk

De Tweede Kamer heeft de Europese Commissie inmiddels laten weten niets te voelen voor uitbreiding van de APK-regels. Datzelfde deed de Franse senaat al. Hoe het plan zich verder ontwikkelt, is nog niet bekend.

APK keuring

De verplichte APK voor auto’s kan sinds 1 november ook in Spanje worden uitgevoerd. Op verzoek van overwinteraars en Nederlanders die in Spanje wonen, is de overheid een proef gestart. Zowel in Barcelona, Alicante, Benidorm, Marbella en Sevilla zijn er bedrijven met RDW-erkende keurmeesters. De betreffende bedrijven zijn te herkennen aan het RDW erkenningsschild.

Goedgekeurde voertuigen krijgen een Nederlands keuringsrapport. De Spaanse keurmeester meldt het voertuig af in het Nederlandse voertuigregister. De APK-keuring hoeft een vakantie dus niet meer in de weg te staan.

Europa en nuances

De basis wat betreft de APK regelgeving is in heel Europa gelijk. Ieder land brengt zelf de nodige nuances aan die voortkomen uit bijvoorbeeld weersomstandigheden of omgeving. Het is en blijft uiteindelijk een momentopname, dus het kan geen kwaad om uw auto even goed te checken voordat u op reis gaat. Voor meer informatie kunt u kijken op de website van het RDW.

Praat mee

 1. PL
  P Lottegier

  In Belgie is dit reeds jaren van kracht,keuring van de caravan om de twee jaar,groen verzekeringskamer verplicht en eigen inschrijvingsplaat(+bijhorende taks) op caravans boven 750 kg

  Reageer
  2
  0
 2. DH
  D.J. Husslage

  ik laat zelf mijn caravan elk jaar keuren want, er wordt per jaar gemiddeld 6000 km mee gereden en dit zijn hoofdzakelijk weekenden in en rond Nederland.
  Dus voor mij is de Bovag keuring van groot belang.

  Reageer
  1
  1

Praat mee: Weerstand tegen Europees APK plan

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht