ACSI FreeLife

Menu

Waarschuwing: namaak remschoenen

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
caravandiefstal

Volgens Al-Ko komt het steeds vaker voor dat aanhangwagens of caravans niet volgens voorschriften afremmen. Bij deze doorlopende onderzoeken op de testafdeling worden eigen en remschoenen van concurrenten aan tests blootgesteld waarbij extreme belastingen en continugebruik bij regen, vuil, sneeuw en ijs niet wordt gemeden.

Tests

Originele remschoenen van Al-Ko, die in het kader van productontwikkeling ook aan de zoutsproeitest worden onderworpen, doorstaan deze tests probleemloos. Twee namaakremschoenen van andere fabrikanten toonden duidelijk veiligheidsgebreken. Bij gebruik van deze remschoenen valt een falen van deze producten dan ook niet uit te sluiten.

Originele onderdelen

De feiten, volgend uit deze tests, zijn eenduidig: het functioneren van een remsysteem staat of valt met de conditie van de toegepaste remvoeringen. Slechte namaak remschoenen zwakken het Al-Ko remsysteem onder bepaalde omstandigheden enorm af. Al-Ko wijst er nadrukkelijk op dat versleten remvoeringen uitsluitend vervangen moeten worden door originele Al-Ko vervangingsdelen. Al-Ko is een onderzoek gestart om uit te zoeken in hoeverre het inzetten van namaakdelen eventueel nadelig zou kunnen uitwerken op de garantie.

Praat mee

Praat mee: Waarschuwing: namaak remschoenen

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht