ACSI FreeLife

Menu

Verkoop nieuwe caravans zit in de lift

Het zonnetje laat zich steeds vaker zien en het kampeerseizoen gaat voor veel kampeerders weer van start. Misschien is het tijd voor je om rond te kijken naar een nieuwe caravan of camper.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer

Er zijn veel beurzen waar je je hart op kunt halen. Meer mensen dan vorig jaar rond deze tijd zijn je de afgelopen maand voorgegaan met de aanschaf van een nieuw kampeermiddel.

Verkoop nieuwe caravans groeit

Voor de vijfde maand op rij is er een groei te bespeuren in de registratiecijfers van nieuwe caravans in Nederland. Dit blijkt uit cijfers die de Kampeer en Caravan Industrie (KCI) bekend heeft gemaakt. “Ook al zitten we nog niet in de meest actieve maanden van het jaar, toch is de start in 2014 duidelijk beter dan een jaar geleden”, aldus de KCI. Alle caravanmerken samen hebben tot en met februari 15,4 % meer verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar.

In tegenstelling tot de caravans komt de verkoop van nieuwe campers een stukje langzamer op gang. Tot en met februari zijn er -2,6% minder campers verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. Hoewel de aantallen in de eerste maanden van dit jaar nog niet spectaculair zijn, gaat het maar om een achterstand van 4 kampeerauto’s in de twee maanden van dit jaar.

Kiezen

Heb je moeite om een keuze voor het juiste model te maken? In ACSI FreeLife magazine vind je uitgebreide tests van caravans en campers. Hoe bevalt de wegligging, hoeveel ruimte biedt de keuken, hoe liggen de bedden en nog veel meer vragen worden beantwoord. De tests zijn altijd voorzien van de basisprijzen, opties en technische tekeningen en gegevens. Handig hulpmiddel om de keuze te kunnen maken.

Vervolgens lees je in het magazine ook waar je met je nieuwe kampeermiddel heen kunt gaan en welke campings en camperplaatsen er te vinden zijn.

Praat mee

Praat mee: Verkoop nieuwe caravans zit in de lift

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation