ACSI FreeLife

Menu

Truma ondersteunt Duitse caravanindustrie

Truma gaat een stap verder en heeft de CP plus, waarmee je via een display de combi-verwarming en airconditioning bestuurt, compatibel gemaakt voor CI-BUS (Caravaning Industrie Verband-BUS).

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer
WEB Truma CP plus Use lowres

CI-BUS is een project van de Duitse caravanindustrie waarbij 1 besturingspaneel wordt ontwikkeld waarmee je alle apparaten kunt besturen.

Alles regelen met één apparaat

Met het Truma regelapparaat CP plus is het mogelijk de combi-verwarming en de Truma airconditioning via een display te besturen. Daarmee kan de comforttemperatuur in caravan of camper ingesteld worden. Nu gaat Truma een stap verder en is de CP plus CI-BUS-compatibel gemaakt. De CI-BUS is een project van de Duitse Caravaning Industrie Verband (CIVB).

De bedoeling is dat alle apparaten in het voertuig zoals verwarming, airconditioning, koelkast of satelliet via een centraal besturingssysteem bediend kunnen worden. Truma neemt deel aan dit gezamenlijk project en ondersteunt  het plan.

20 bedrijven

De vereniging heeft samen met 20 bedrijven een sectornorm inclusief richtlijnen en regels ontwikkeld. Deze schrijven onder andere voor, dat bij alle producten op gas het originele regelapparaat ook in het voertuig ingebouwd moet worden. Tenslotte gaat het hier om onderdelen met bijzondere veiligheidseisen. Dat wil zeggen: de Truma-verwarmingen kunnen zowel door het overkoepelende besturingspaneel in het voertuig als door de CP plus bestuurd worden.

Praat mee

Praat mee: Truma ondersteunt Duitse caravanindustrie

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht