ACSI FreeLife

Menu

Tabbert P.E.A.T. – deel 2

Tabbert viert zijn 60-jarig jubileum met feestmodel P.E.A.T. Vandaag nemen we de keuken, slaapkamer, toiletruimte en technische uitrusting onder de loep.

Auteur
Charlotte Kipp
Datum
ReactiesReageer

Links naast de zitgroep staat de keuken. Het werkblad is wat je noemt riant, dus gezellig met z’n tweeën koken is geen probleem. Jammer alleen dat het driepits gasstel niet is uitgerust met een elektrische ontsteking.

Geen gebrek aan bergruimte in de Tabbert P.E.A.T.

Kasten, rekken, planken, laden… ook aan bergruimte geen gebrek in de keuken. Vooral de volumineuze schuifladen zijn top. Ze zijn zelfsluitend en vallen heel zacht en soepel in het slot. De koelkast van de 560 HTD is tegenover de keuken ondergebracht. Dometic laat hier een nieuwe feature zien: een grote groentela die wordt gekoeld met koude lucht van de koelkast.

Links naast de koelkast staat een grote, tweedelige kledingkast met onder meer een kledingroede en een hoge linnenplank. Heel attent: er gaat automatisch een led-lampje branden als je de kastdeur opendoet.

Ruime afmetingen

Ook het bed achterin profiteert van de ruime afmetingen van de P.E.A.T. 560 HTD. Het ligoppervlak is opvallend lang en breed. Voor nog meer comfort kun je opteren voor het speciale Jubileumpakket, met onder meer een nog beter (hard) matras en een lattenbodem met extra veerelementen. Helaas heeft Tabbert rond het bed geen plaats gevonden voor een plankje en stopcontact.

Tegen de andere wand achterin is de toiletruimte ondergebracht. Die bestaat uit twee delen: een washoek met veel open en gesloten plankruimte, en een douchecabine achter een deur – de doucheslang is wel enkel verkrijgbaar tegen meerprijs. Het draaibare toilet is een beetje een misser. Een vast toilet zou makkelijker schoon te maken zijn geweest.

Techniek

Qua techniek behoort de P.E.A.T. tot de voorhoede van zijn klasse, getuige onder meer de USB-oplader, de krachtige verwarming met twee blazers en de nieuwe koelkast. De lichttechniek hoeft daar niet voor onder te doen en biedt een sfeervolle mix van directe en indirecte verlichting. De vraag is alleen waarom niet over de gehele linie led-lampen zijn gebruikt.

Resten nog het laadvermogen en het rijgedrag. Het laadvermogen is beperkt, opwaardering is dus noodzakelijk. Op de weg gedraagt de grote, zware en enigszins onoverzichtelijke caravan zich opvallend goedmoedig. Het antislingersysteem is standaard en werkt uitstekend.

© MPS 2014
Tekst: Rainer Lachenmaier
Foto: Jacek Bilski

Tabbert P.E.A.T. 560 HTD
Vanaf prijs: € 21.640
Tabbert.nl

Praat mee

Praat mee: Tabbert P.E.A.T. - deel 2

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation