ACSI FreeLife

Menu

Swift Challenger 2013: lichter en luxer

De Swift Challenger is voor komend seizoen lichter en luxer gemaakt. De caravan krijgt een nieuwe body die aanzienlijk lichter is dan de huidige. Uiteraard blijven de karakteristieke kenmerken van het merk bestaan, zoals het front met drie ramen en het panoramische dakluik.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Nieuwe keuken

De nieuwe keuken is de blikvanger. Die is van alle gemakken voorzien, met onder andere een 113 liter koelkast, luxe ovencombinatie en een magnetron. Nieuw is hier het prachtige achterpaneel met ingebouwde verlichting. Op de verlichting is überhaupt niet bezuinigd, met een indirect verlichte badkamerspiegel, vele spotjes, de eveneens indirecte verlichting boven de vele bovenkastjes tot zelfs ingebouwde nachtlampjes. De 2013 Swift Challenger wordt komend jaar standaard verwarmd door het Alde systeem.

Swift Challenger 574 SE

De Challenger serie bestaat in het 2013-seizoen uit zeven indelingen, waarbij de Challenger 574 SE nieuw is. Deze indeling is gebaseerd op de populaire Challenger 570 SE, maar hier is het vaste bed vervangen door een rondzitgroep. Hierdoor ontstaan twee zitgroepen, waardoor u in de ene hoek rustig een boek kunt lezen terwijl uw medekampeerders in de andere hoek tv zitten te kijken. Het slaapcomfort blijft buitengewoon, want zodra de dikke kussens met binnenvering kussens als bed zijn opgemaakt ontstaat er een comfortabel twee persoonsbed. Verder is er de bekende keuze uit caravans met luxe achterbadkamers, twee enkele bedden, vast tweepersoons bed tot en met een indeling met een eilandbed.

Veiligheid

Veiligheid staat voorop bij Swift.Zo meet het standaard Al-Ko ATC systeem continu de zijwaartse bewegingen van de caravan. Zodra er een slingerende beweging wordt gedetecteerd, zet het systeem onmiddellijk de remmen van de caravan in werking. De caravan trekt zich dan weer automatisch recht achter de auto, nog voordat de bestuurder hoeft in te grijpen.

Caravan Trading Europe B.V. is de Nederlandse importeur van Swift-caravans. Voor de technische specificaties en opties zie swiftcaravans.nl.

Praat mee

Praat mee: Swift Challenger 2013: lichter en luxer

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation