ACSI FreeLife

Menu

Retro caravan terug van weggeweest

Aluminium retro caravans zijn populair. Er zijn veel campings die bijvoorbeeld compleet ingerichte Airstreams verhuren.  

Auteur
Katinka Schippers
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
Bowlus Road Chief

Naast Airstream is er een ander ontwerp uit de jaren dertig van de vorige eeuw dat opnieuw uitgebracht gaat worden, namelijk de Bowlus Road Chief.

Retro caravan: Road Chief

Ze zijn zeldzaam, want woor de Tweede Wereldoorlog zijn er maar tachtig gemaakt.  Het ontwerp van de Road Chief was gebaseerd op de romp van een vliegtuig en viel vooral op door de ronde hoeken aan de voorkant. Momenteel is de retro caravan opnieuw in productie genomen door John Long en zijn familie.  Hij beschikt over een Road Chief uit 1935.

Na jarenlang aan het oude model te hebben gesleuteld, heeft hij nu met een team van ontwerpers een moderne versie gemaakt voorzien van moderne snufjes en het retro design. Het excentrieke kampeermiddel wordt nog niet geëxporteerd. Dat zou ook een kostbare klus zijn (de caravan zelf kost al meer dan € 75.000), maar leuk om naar te kijken is het wel.

Praat mee

 1. SV
  Sami Veerman

  Hallo, ik ben helemaal weg van de foto van de airstream camper. Is deze auteursrechtelijk beschermd? Ik wil hem graag gebruiken als achtergrond voor mijn site en mijn visitekaartje. Is hij eventueel te koop?
  Graag hoor in zsm van jullie of ik hem kan/mag gebruiken.
  Groetjes,
  Sami

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Retro caravan terug van weggeweest

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht