ACSI FreeLife

Menu

Première: Adria Aviva 2017

Met de nieuwe Adria Aviva wil Adria een frisse wind laten waaien door het instapsegment. Met het turkooizen interieur en de handige Ikea-bakken wordt dit misschien wel de favoriete caravan van een nieuwe generatie kampeerders.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer
Adria Aviva

Veel leuke ideeën, lichtgewicht bouw en een aantrekkelijke prijs moeten ervoor zorgden dat aspirant-kopers vallen voor de nieuwe Adria Aviva van Adria. Een daadkrachtige vrouw in de persoon van productmanager Erna Povh kreeg de opdracht een kleine maar fijne modellijn te creëren. Eisen: de caravans moeten onder de 1.000 kilogram blijven en toch alle comfort aan een stel of een gezin bieden.

Starters

“Starters beginnen vaak met een tweedehands caravan. Goede occasions zijn niet goedkoop. Met deze goed geprijsde en moderne serie, willen we het instapsegment veroveren.” Als moeder van vijf kinderen, heeft Povh als geen ander door wat een gezin belangrijk vindt in een caravan. Het begint al bij een gewichtsbesparing van 5 procent.

Ze bedacht daarnaast een disselbak die over de hele breedte opent en naast opbergruimte voor gasflessen ook een waslijn herbergt. De gezinscaravan Adria Aviva 462 PK heeft alles wat aspirant-kopers kan vervoeren: een koelkast tot aan het plafond, een royale combinatie van gascomfoor en spoelbak, een nieuw draaibaar toilet en comfortabele slaapplaatsen. Om prijs en gewicht aantrekkelijk te houden, biedt de Adria Aviva wat minder meubilair. In plaats van kleppen voor de kasten zijn er schuifdeuren.

Superpraktisch

Het meubilair is strak vormgegeven en frisse kleurtinten als turkoois, wit en lichthout stelen de show. Nog een handigheidje: de rugkussens van de zithoek kun je op elke gewenste hoogte fixeren. Niet iedereen is even lang en daar houdt Adria rekening mee. In plaats van ruimteverdelers zijn er gordijnen.

Erg leuk is ook het in het keukenblok geïntegreerde opbergsysteem van Ikea met de uitneembare Trofast-bakken. Ze passen ook in de disselkast. “We vinden dit superpraktisch, want je kunt de bakken in je eigen huishouden gebruiken en als je op reis gaat in de caravan zetten”, aldus Povh.

De basisprijs van de Adria Aviva modellen ligt tussen de € 10.895 en € 16.995. Meer weten over de Adria Aviva en andere premières op caravangebied? ACSI FreeLife 6-2016 staat er bol van!

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Première: Adria Aviva 2017

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht