ACSI FreeLife

Menu

Poll: Geef jij je kampeermiddel een voorjaarsschoonmaak?

De voorjaarsschoonmaak, een bekend fenomeen waarbij je opeens zin krijgt of noodzaak voelt om je huis schoon te gaan maken.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
37
37
ReactiesPraat mee

Bestaat dit verschijnsel ook bij eigenaars van caravans en campers als het om hun kampeermiddel gaat? Een huis op wielen is immers voor velen een tweede thuis.

ACSI FreeLife is benieuwd of jij je kampeermiddel na de winter grondig poetst of dat je ervoor kiest dat niet te doen. Laat het ons weten en maak kans op een Alpina Frying Pan t.w.v. € 43,95. Het bereiden van stoofschotels, pasta’s, omeletten of pannenkoeken, en zelfs frituren; het kan allemaal met deze ingenieuze pan!

Op de poll kun je niet meer reageren, maar meepraten over het onderwerp natuurlijk wel!

Praat mee

 1. NB

  Tuurlijk wordt onze caravan gepoetst en van binnen grondig schoon gemaakt. Matrassen en kussens gaan in het voorjaar bij zonnig weer naar buiten om lekker het voorjaar op te snuiven. Je huis maak je toch ook regelmatig schoon dus lijkt me dit niet meer dan normaal.

  Reageer
  0
  0
 2. MK
  Mathees Kristof

  We maken altijd voor het campeerseizoen de caravan van buiten proper met bruinezeep daar komt veel vuil van!!
  In het seizoen wassen we 2 a3 maal de caravan nog en + de tent ook met Bruinezeep.
  van binnen kuisen we ook alles in het begin van het seizoen en dan ook wanneer we weg geweest zijn!!

  Reageer
  0
  0
 3. K

  Bij de start van het nieuwe kampeer seizoen moet er alles weer spik en span uitzien

  Reageer
  0
  0
 4. HS
  Henk Stuitje

  De caravan gaat schoon de winterstalling in.
  Als ik hem in het voorjaar ophaal, is hij aan de buitenkant gekuisd door de eigenaar van de stalling .Een geweldige service is dat. De leidingen worden nog weer doorgespoeld en dan zijn we klaar voor de reis.

  Reageer
  0
  0
 5. BJ
  Bart Janssen

  Natuurlijk maken we alles twee keer per jaar schoon. In het voorjaar komen daar het reinigen van het watersysteem, boiler etcetera nog eens bij.

  Reageer
  0
  0
 6. C

  Als ie uit de stalling komt maken we hem binnen en buiten helemaal schoon. De buitenkant wordt dan gepoetst en in de was gezet.. De waterleidingen worden dan ook goed doorgespoeld. Na de vakantie wordt ie ook binnen ook weer helemaal uitgesopt. En de waterleidingen goed droog geblazen met de luchtslang, zodat er geen water in achter blijft.

  Reageer
  0
  0
 7. G

  Voordat de caravan de winterstalling ingaat , wordt hij eerst van binnen helemaal schoongemaakt , en daarna door de wasstraat, zodat we in het voorjaar weer spic en span er mee op vakantie kunnen.

  Reageer
  0
  0
 8. pg
  peter de groot

  voorjaar wassen en in de was zetten daarna opweg.
  najaar wassen en binnen schoon maken en dan in de staling.

  Reageer
  0
  0
 9. HV
  Hans Verberk

  in de maand April haal ik de caravan op uit de winterstalling.
  Als eerst gaan de opgeslagen spullen eruit o.a.Stoelkussen, klapstoelen enz.
  dan wordt er grondig gepoetst door mijn vrouw en ik neem de buitenkant voor mijn rekening. en dan komt het campeergevoel langzaam opgang. je vindt nl. een folder van de camping waar je vorig jaar geweest bent. als de caravan dan schoon is komen de ideeën waar en wanneer gaan we.

  Reageer
  0
  0
 10. hh

  alles wordt schoongemaakt en evt. weer gepoetst, water leidingen doorgeblazen
  matrassen eruit, kunnen dan niet vochtig worden.
  accu eruit en thuis op de druppellader, zo blijft hij zeker 7 jaar ok

  Reageer
  0
  0
 11. HB
  Hans Broekhuijsen

  Na elk gebruik maken wij de caravan grondig schoon , zowel binnen als buiten .
  Onze stalling is binnen , dus hij wordt niet vies .
  Eventueel maken wij de caravan schoon ( indien nodig )

  Reageer
  0
  0
 12. PK

  Als wij in het najaar thuiskomen maken wij de caravan schoon, daarna gaat hij in de stalling.

  Reageer
  0
  0
 13. EH
  Els van Hoof

  Lekker schoon en fris aan een nieuw seizoen beginnen

  Reageer
  0
  0
 14. AW
  Anja Weideman

  Ja Zo Als Het Hoort komt ook Onze Caravan Beyerland 390 D Sport in April uit De Stalling en wordt grondig gepoetst en schoon gemaakt en alles weer piek en fijn veilig de weg op kan zo als het hoort

  Reageer
  0
  0
 15. F

  Onze caravan gaat leeg en schoon de overdekte schone winterstalling in.
  Even een fris doekje door de kastjes is dan ook voldoende om aan het nieuwe seizoen te beginnen.

  Reageer
  0
  0
 16. vd
  va,decasteele

  bij mij gaat alles uit de camper voor de winter.;;in de maand februari wordt de camper heel grondig gepoetst en daarna alles gecontroleerd.;motor,banden en leidingen en dan alles teruggezet en zo is hij klaar om terug op de weg te gaan….

  Reageer
  0
  0
 17. DV
  Dini Verkuil

  Na een winter in een stoffige stalling even lekker met de bezem en sopdoek erdoor. Kussen lekker laten luchten. Dagje werk en veel plezier voor het komende seizoen.

  Reageer
  0
  0
 18. BV
  Bert va Vliet

  Onze caravan word na de laaste vakantie zonodig leeg gehaald schoongemaakt toilet
  (Cassette ) grondig schoongemaakt, water afgetapt , leidingen doorgeblazen bij ons thuis gestald , wielen van de grond ,dus as op blokken.
  In het voorjaar voor dat we er mee op pad gaan ,schoongemaakt, zonodig in de was gezet keuring als het nodig is in geruimd zodanig dat we ala minuut weg kunnen.

  Reageer
  0
  0
 19. PH
  Piet van der Horn

  Onze Dethleffs Beduin 540 wordt in het najaar gewassen, gepoetst en in in de was gezet en gaat dan de overdekte winterstalling in, in het voorjaar zetten we hem op de seizoensplaats en wassen en poetsen hem opnieuw en zetten hem weer in de was. Uiteraard wordt ook de binnenkant steeds gereinigd en opgepoetst, na 7 jaar is de caravan nog als nieuw

  Reageer
  0
  0
 20. HT

  Na de wintervakantie in Oostenrijk maak ik de caravan van binnen en buiten schoon en zet hem in de was.

  Reageer
  0
  0
 21. HW
  Harm de Wilde

  Onze caravan staat het hele jaar buiten. In het voorjaar tijdens een lekker zonnetje wordt hij door ons weer glanzend als een zonnetje gepoetst en gewreven. De binnenkant wordt regelmatig schoongemaakt en bijgehouden.

  Reageer
  0
  0
 22. JB
  J van der Burgh

  De caravan gaat het kampeerperiode gepoetst en schoongemaakt de stalling in , en kom in het voorjaar naar buiten om een onderhoud bij de dealer en gaat dan terug de stalling in tot de vacantie begint . en krijg dan was beurt en wat stof verwijderen.

  Reageer
  0
  0
 23. Vm
  Verdonck marc

  Korte of lange rit, camper wordt steeds gepoetst

  Reageer
  0
  0
 24. PK
  P.J. van der Kruys

  Onze caravan gaat na de vakantie van binnen en van buiten spic&span de winterstalling in. Die is dermate droog, schoon en goed geventileerd, dat een voorjaars schoonmaak onnodig is.

  Reageer
  0
  0
 25. fr
  frits raijmakers

  Frits 23-februari 2015 voor gebruik in het voorjaar is hij wel aan een schoonmaakbeurt toe van binnen van buiten en dan nog een keer voor de zomer vakantie

  Reageer
  0
  0
 26. MM
  Marc Van Moer

  Na een winterstop (of toch een veel minder intensief gebruik) met een vaak stoffige winterstalling, is het “aangenaam” de lentekribbels te laten werken en de focus naar een nieuw seizoen te zetten door actief bezig te zijn met een intensieve poetsbeurt. Dus …

  Reageer
  0
  0
 27. hp

  Onze caravan gaat schoongemaakt de stalling in. In het nieuwe seizoen even de binnenkant nalopen . Het technische gedeelte zoals banden,oplooprem e.d wordt door de dealer(bovag) gedaan.

  Reageer
  0
  0
 28. NS
  Nico Schepers

  Onze camper wordt het hele jaar door gebruikt. Na elk gebruik wordt hij vanbinnen volledig gepoetst. Bij de buitenkant hangt het van het weer af. Als het vriest, zoals na onze vorige trip, dan zetten we de camper (jammer genoeg) met een vuile buitenkant op stal.

  Reageer
  0
  0
 29. NS
  Nico Schepers

  Onze camper wordt het hele jaar door gebruikt. Na elk gebruik wordt hij vanbinnen volledig gepoetst. Bij de buitenkant hangt het van het weer af. Als het vriest, zoals na onze vorige trip, dan zetten we de camper (jammer genoeg) met een u

  Reageer
  0
  0
 30. P

  De caravan gaat schoon en goed gepoetst de stalling in die stofvrij is. Na de winter een binnenpoetsbeurt om alles extra fris te laten ruiken.

  Reageer
  0
  0
 31. J

  De vraagstelling is een beetje kort door de bocht.

  Bij mij gaat de caravan schoon de stalling in na afloop van het seizoen. Dan behoef ik niet opnieuw in het voorjaar ook weer aan de gang te gaan.

  Reageer
  0
  0
 32. K

  Onze caravan gaat op het einde van het kampeerseizoen goed schoongemaakt naar de stalling. Een controlebeurt, gas en banden, doen we meestal in het voorjaar.

  Reageer
  0
  0
 33. G
  G.J.Bolster

  Doe ik altijd na het seizoen, voor de caravan de stalling ingaat.
  De stalling is stofvrij en als ik hem in het voorjaar ophaal is hij nog netjes schoon.

  Reageer
  0
  0
 34. f

  Ik mag toch hopen dat iedereen na zijn vakantie de spullen grondig schoonmaakt en dan pas opbergt. In het voorjaar volstaat dan een lichte poetsbeurt. Even soppen en opweg!!

  Reageer
  0
  0
 35. WT
  W. Theunissen

  Bij thuiskomst van delaatste vakantie krijgt onze caravan een grondige schoonmaakbeurt en worden alle eventuele noodzakelijke reparaties verricht. Daarna wordt de caravan in onze garage gestald.

  Reageer
  0
  0
 36. A

  Voor gebruik in voorjaar en zomer
  Is de voorjaarsbeurt een binnenkomer

  Reageer
  0
  0
 37. A

  Voor gebruik in voorjaar en zomer
  Is de voorjaarsbeurs een binnenkomer

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Poll: Geef jij je kampeermiddel een voorjaarsschoonmaak?

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation