ACSI FreeLife

Menu

Opgeknapte Tabbert onthuld

Attentie, attentie: de Tabbert die ACSI FreeLife eind 2013 op de kop tikte is getransformeerd! De 36 jaar oude caravan heeft een compleet nieuw uiterlijk gekregen.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
Tabbert groepsfoto 10 mai

Op het moment dat we de caravan kochten, was de Tabbert nog in bijna precies dezelfde staat als hoe hij uit de fabriek rolde. Hoewel alles goed was onderhouden door de eigenaren, voldeed de caravan niet meer aan de wensen van de moderne kampeerder. Na een inventarisatie kwamen we op een behoorlijke wensenlijst. Zo zat er geen vast toilet in de caravan, was de kachel kapot en was er geen vast bed. Daarnaast waren de kussens verouderd en was de bekleding verre van modern. Leuk historisch detail: er waren nog gaslampen in de caravan te vinden!

Aan de slag

Samen met verschillende enthousiaste bedrijven gingen we aan de slag. Tijdens de opknapbeurt kwam er een nieuwe vloer, dakluiken, compleet nieuwe toiletruimte, watervoorziening, vast bed, verlichting, stabilisatorkoppeling en extra stopcontacten. Daarna had de caravan moderne gemakken, maar zag er nog steeds antiek uit.

Interieurstyliste Sabine van Reine nam het geheel in zich op en restylede het interieur. De studio van ACSI maakte een bijpassend ontwerp voor het wrappen van de buitenkant. Wow, wat een resultaat! Zonder al te veel verklappen: de caravan was overwegend groenig van buiten en bruin van binnen, nu zie je overal de kleuren wit, blauw en rood terug.

Niet goedkoop

De conclusie na een half jaar noeste arbeid: het is leuk om een oude caravan op te knappen, maar niet goedkoop. Vooral onderdelen als cassettetoilet, kachel, dakluiken en stabilisatorkoppeling lopen in de papieren. En dan zijn de arbeidskosten van het inbouwen nog niet meegerekend. Kortom: economisch gezien kun je beter een jongere caravan aanschaffen.

Wanneer je een jongere tweedehandscaravan koopt, hoef je bovengenoemde onderdelen waarschijnlijk niet te vervangen. Je kunt de (modernere) caravan dan voor een relatief klein bedrag een eigen gezicht geven. Met bijvoorbeeld nieuwe bekleding, vloer en gordijnen, creëer je al een eigen stijl. Grote kans dat je in totaal minder geld kwijt bent. Tenzij je natuurlijk erg handig bent en alles zelf kunt, niet om tijd verlegen zit en het een leuke uitdaging vindt om een dergelijk project aan te gaan. Dan kun je voor advies bij ons terecht!

Praat mee

Praat mee: Opgeknapte Tabbert onthuld

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht