ACSI FreeLife

Menu

Op pad met een oude Tabbert

Vorig jaar nam ACSI FreeLife een bejaarde Tabbert 48 TN uit 1978 onder handen. Het doel: een moderne en frisse caravan creëren die aan de eisen van een kamperend stel anno 2015 voldoet. Maar hoe bevalt de caravan in de praktijk?

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
Kopie FL Gent 199

Redacteuren Katinka Schippers en Rosanne Vriend namen hem op sleeptouw naar Gent.

15 indelingen

De bijna antieke Tabbert uit 1978 behoort tot de zogenaamde 1000 serie, waarvan er in 1978 maar liefst 15 indelingen waren. De 48 TN is een van de grotere caravans uit de serie met een indeling waarbij de keuken en toiletruimte in het midden zitten en de twee zitgroepen aan de voor- en achterkant. De Tabbert was in zijn tijd een moderne en zeer luxe caravan.

Op weg naar Gent

De basis van de caravan is overigens nog origineel en ook aan de opbouw is nauwelijks gesleuteld. Daarmee laat Tabbert zien dat duurzaamheid niet alleen een loze slogan is die het bedrijf pretendeert. Om het gemak en het leefcomfort van de gebruikers anno nu te vergroten, zijn wel tal van nieuwe functies ingebouwd.

De eerste daarvan die ons opvalt, is de antislingerkoppeling. Op weg naar Gent volgt de caravan ons uitstekend. De wegligging is prima. Het enige nadeel is dat je af en toe bijna vergeet dat je een caravan aan de haak hebt en het gaspedaal te diep intrapt. Oeps!

Spierballen gezocht

Eenmaal op de plaats van bestemming komen we voor de eerste uitdaging te staan. We krijgen een kampeerplaats toegewezen met een verharde inrit voor de caravan. De caravan krijgen we zo op z’n plek denken we. Na een paar minuten met z’n tweeën met al onze kracht duwen, geven we het op. We krijgen hem met geen mogelijkheid de kleine helling op. Misschien is een mover toch geen overbodige luxe wanneer je met twee vrouwen met een caravan weggaat?

Katinka bewijst het tegendeel door een groep mannen aan te spreken. “We zoeken een paar spierballen!”, roept ze. Dat laten ze zich geen twee keer zeggen en voordat ik er goed en wel erg in heb, staat de caravan op zijn plek. Top idee!

Goeie ouwe Tabbert

Ook al is de caravan niet meer nieuw, de metamorfose zorgt er voor dat je een aangenaam verblijf hebt in de Tabbert. Eigenlijk zijn alle elementen aanwezig die je ook in een niet te oude tweedehands caravan vindt. Het ontbreken van een boiler is geen onoverkomelijk probleem.

Er zit geen douche in de caravan en om af te wassen is de keuken wat te klein. Daarvoor kun je dus het beste toch de faciliteiten van de camping gebruiken. Dankzij het compacte formaat is de caravan uitermate geschikt om mee rond te trekken. Kortom, de nieuwe Tabbert is een moderne caravan voor flexibele, niet al te veeleisende kampeerders.

Ben je benieuwd naar alle Gentse avonturen van Katinka en Rosanne en hun ACSI FreeLife Tabbert? Lees dan ACSI FreeLife 4-2015.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Op pad met een oude Tabbert

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht