ACSI FreeLife

Menu

Nieuw: camera om door caravan te kijken

Autofabrikant Landrover werkt aan een camerasysteem waardoor je als automobilist met een caravan aan de haak dwars door je caravan heen kunt kijken.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
4
4
ReactiesPraat mee
Landrover transparent trailer systeem

Daarmee komt een einde aan de blinde vlek achter de caravan.

Draadloze camera

De researchers van Landrover ontwikkelen een systeem waarmee je dwars door je caravan heen kunt kijken. Het zogenaamde transparent trailer systeem werkt via een draadloze camera achterop de caravan. De beelden worden samengevoegd met die van de camera’s in de terreinwagen zelf, bijvoorbeeld de achteruitrijcamera en de camera’s aan de buitenspiegels. Zo zie je precies wat er achter de caravan gebeurt.

De contouren van de caravan blijven echter wel zichtbaar, waardoor je goed overzicht hebt bij het achteruitrijden of inparkeren. Nog een voordeel je kunt nog steeds zien of de caravan is aangekoppeld.

Prototype

Tot nu toe is het transparent trailer systeem nog een prototype. Het is nog niet bekend of en wanneer deze door Landrover ontwikkelde techniek op de markt wordt gebracht.

Om een indruk te krijgen van het systeem kun je deze video bekijken.

 

Praat mee

 1. H

  ik heb een RVS set draadloos geweldig beeld, bij spy europe vandaan op wifi basis werkt echt goed

  Reageer
  0
  0
 2. H
  H.J.Heijenberg

  Een ca 20 jr geleden hadden Engelse caravan rijders al een achteruitkijk “spiegel” welke aan de bovenkant van de voorruit (dus buiten) over het dak van de auto een beeld gaven van wat er achter gebeurd.

  Chris vroeg op 26 September waar die camera’s te koop zijn . Ben er ook HEEL erg benieuwd naar.

  Reageer
  0
  0
 3. W

  Ik sta verbaasd over dit artikel, ik rijd al bijna 6 jaar met een klein cameraatje achter de achterruit van de caravan waarvan de beelden draadloos worden overgebracht naar een klein monitortje geplakt aan de voorruit van de auto. Zo heb ik ook als ik met de caravan rijd een achtuitkijkspiegel. Heerlijk, want als je een vrachtwagen hebt ingehaald weet je dat je naar rechts kunt als je de voorkant van de vrachtwagen in beeld hebt. Ik ben helemaal gewend om vooral op de binnenspiegel te rijden, dus perfect.

  Reageer
  0
  0
  1. C

   Lijkt mij inderdaad een heel goed idee.
   Mag ik vragen wat dat voor een camera en monitortje is?
   En waar ik het eventueel kan bestellen cq kan kopen.

   mvg
   Chris

   Reageer
   0
   0

Praat mee: Nieuw: camera om door caravan te kijken

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht