ACSI FreeLife

Menu

Martens Caravans 60 jaar

Martens Caravans hangt de vlag uit want dit jaar bestaat het caravanbedrijf 60 jaar. Ter ere van het jubileum zijn er dit jaar speciale exposities en aanbiedingen bij het caravancentrum in het Gelderse Brummen.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
Martens Caravans 60 jaar

Er zijn twee tentoonstellingen te zien die met caravans te maken hebben. Vanaf eind maart kun je een expositie bekijken met oude foto’s, caravancuriosa, folders en gereedschappen uit de tijd dat er nog daadwerkelijk caravans werden gebouwd bij Martens Caravans. De expositie vertelt het verhaal van de productieperiode van het bedrijf, die eindigde in 1980.

Martens caravan voor 2.495 gulden

De eerste caravan werd gebouwd in 1954. In die tijd bouwde Martens Caravans nog op bestelling. In 1957 gingen ze over op seriematige productie en kwam de eerste brochure. Dit drukwerk van Martens Kampeerwagens omvat het overzichtelijke programma van type M1 tot M5. Die eenvoudige aanduidingen bleven in de loop der jaren steeds gehandhaafd. Een M2 bijvoorbeeld staat in 1957 voor een kleine, dubbelwandige wagen (2.44 m opbouwlengte) die 370 kg weegt en 2.495 guldens kost. Een M5 is 4.20 m lang en kost met oplooprem 4.375 guldens.

Tussen Kunst en Caravan

In de maand juni van dit jaar siert een andere tentoonstelling Martens Caravans. Dan kun je ‘Tussen Kunst en Caravan’ bewonderen. Kunst van plaatselijke kunstenaars hangt letterlijk tussen de caravans in de showroom die maand. Daarnaast kun je bij Martens Caravans natuurlijk altijd terecht voor caravans van de merken Eriba/Hymer, Solifer, Polar, Sprite/Swift en LMC, en voor reparaties aan je caravan.

Praat mee

Praat mee: Martens Caravans 60 jaar

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht