ACSI FreeLife

Menu

Knaus Sport & Fun: sport en spel

Knaus richt zich weer op de compactklasse met een nieuwe versie van de Knaus Sport & Fun. Hier lees je als eerste over wat wij zagen op de computertekeningen.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Zo’n twintig jaar geleden ontwierp Manfred Lang de oerversie van de eerste compacte toercaravan uit het Duitse Jandelsbrunn. Die caravan bezat een jonge, sportieve en dynamische uitstraling en werd vanwege zijn uiterlijk ook wel het ‘strijkijzer’ genoemd.

Sport, fun en ambities

Voor Knaus ontwerpt dezelfde Manfred ook de nieuwe Sport & Fun. Deze zomer moet de versie 2.0 van deze legendarische caravan zijn opwachting maken op de Caravan Salon in Düsseldorf.

In 2016 moet de Sport & Fun opnieuw voor furore gaan zorgen. In een soortgelijke vorm als zijn voorganger en met een stoere en onalledaagse styling aan de buitenkant wil hij niet alleen de markt voor compacte caravans opschudden, maar tevens een goed figuur slaan achter een Mercedes of Audi.

De Sport & Fun 2016 biedt bovenal plaats aan een sportuitrusting. Hij kan zowel beladen worden via de achterdeur als de via de zijkant bereikbare garage onder het bed.

Dit maakt nieuwsgierig

Het meubilair ziet er niet alleen mooi uit, maar kan ook tegen een stootje. Hoogwaardig laminaat moet ervoor zorgen dat de belading niet onmiddellijk krassen veroorzaakt. Voor de uitrusting krijgt de koper keuzemogelijkheden tussen eenvoudig en compleet.

Om een ieder qua laadvermogen het zijne te geven, komen er voor het chassis verschillende opties beschikbaar, waardoor het gewicht kan variëren van 1300 tot 1700 kilogram. Manfred Lang overweegt zelfs de mogelijkheid om een motorfiets te vervoeren.

Nieuwsgierig naar meer? Lees het hele artikel met alle foto’s in ACSI FreeLife 5-2015.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Knaus Sport & Fun: sport en spel

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation