ACSI FreeLife

Menu

Knaus Lifestyle – Deel 2

De nieuwe Knaus Lifestyle is jong en anders. Werkt dit vernieuwende concept in de praktijk? Vandaag bekijken we vooral de opzienbarende keuken.

Auteur
Charlotte Kipp
Datum
ReactiesReageer
knaus lifestyle1

Hoogtepunt: kookeiland

Hét hoogtepunt van de Knaus Lifestyle is zonder twijfel het uiterst onconventionele kookeiland. Aangezien de koelkast tegen de achterwand staat, is het hele vrijstaande blok beschikbaar als voorraadruimte, met drie brede schuiflades en aan de kop een kastje. Boven het kookeiland hangt bovendien een kastje inclusief kruidenrek. Zowel de lades als kastdeurtjes zijn zelfsluitend, al vinden we ze niet echt stevig.

De gaspitten zijn in het midden van het kookeiland geplaatst, wat twee voordelen heeft: er is rondom werkruimte, en als de voordeur open staat, zitten de gaspitten niet in de directe luchtstroom. De waterkraan van de spoelbak is hoog genoeg voor grote pannen.

Gezellige bar en zithoek

Als je niet buiten wil of kunt eten, neem je plaats aan de gezellige bar. Aan de ene kant zit je op een brede, hoge bank, aan de andere kant op twee barkrukken (model Glenn van Ikea). De krukken kun je stapelen en zet je tijdens het rijden met een gordel vast aan de ogen onder het tafelblad. Om te voorkomen dat ze beschadigen, voorziet Knaus een beschermende transporthoes. Dankzij de voetsteunen bij zowel de krukken als de bank, kun je best lekker tafelen, al moet dat niet te lang duren.

Als je het overdag gezellig wil maken, bouw je het bed weer om tot bank. De verhoging met kleed, waaronder de verwarmingsbuizen en kabels lopen, maakt de zitgroep echt tot een eigen plekje. Uit de barbank zwenkt heel slim een stevig bijzettafeltje tevoorschijn. Het kastje tussen de bank en de vensterbank herbergt een uitschuifbaar flessenrek. Daar zit echter geen slot op en kun je tijdens de rit dus maar beter leegruimen (of je moet zelf een slot aanbrengen).

Compact én genoeg bergruimte

De kastjes in de compacte maar volledig uitgeruste toiletruimte hebben dat euvel niet: alles blijft keurig op z’n plek. Net als overal in de caravan is er in de toiletruimte plek genoeg voor je spullen. Zorg wel voor een evenwichtige verdeling, want het risico dreigt al snel dat je te veel achterin verstouwt, wat de balans van de Lifestyle natuurlijk niet ten goede komt.

Of het Lifestyle-concept werkt in de praktijk? Wij vinden van wel, ondanks wat ongelukkige details, met name het ontbreken van een goede uitvalbeveiliging aan het bovenste stapelbed en de te harde matrassen van de slaapbank voorin. Verder is de vernieuwende caravan op en top Knaus: degelijk gebouwd en perfect afgewerkt.

© MPS 2014
Tekst: Ingo Wagner
Foto: Ingolf Pompe

Praat mee

Praat mee: Knaus Lifestyle - Deel 2

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht