ACSI FreeLife

Menu

Knaus Eurostar: visie wordt werkelijkheid

Tijdens de CMT 2015 in Stuttgart (17 t/m 24 januari 2015) is een wereldprimeur van Knaus te bewonderen: de nieuwe Knaus Eurostar. De nieuwe caravan bevat veel elementen van het eerder getoonde studiemodel de Caraviso, ook wel bekend als caravan van de toekomst.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Knaus Eurostar & Caravisio

De Caravisio is een studieconcept van Knaus Tabbert GmbH. Knaus, fabrikant van campers en caravans, wilde met dit innovatieve caravanconcept een vooruitblik geven op het gebied van toekomstige vormgeving, trends en techniek. Knaus heeft veel positieve reacties ontvangen op het ontwerp. De nieuwe Knaus Eurostar heeft veel elementen van de Caravisio die in 2013 onder veel belangstelling voor het eerst werd gepresenteerd op de Caravan Salon in Düsseldorf.

Interieur Knaus Eurostar

Als eerste valt het innovatieve, automobiele design van de Eurostar op. De strak ontworpen achterlampen, scherpe lijnen, ultramoderne 3D-boeg incl. 3-hoek-reflectors geven de caravan een modern uiterlijk. De  innovatieve vormgeving wordt voortgezet in het interieur. In de caravan is een L-keuken aanwezig met allerlei luxe features, zoals een roestvrij stalen aanrecht en een inductiekookplaat. Ook over de ruimte is goed nagedacht. Zo kan de ruime zithoek omgetoverd worden van loungehoek tot modern kantoor met aansluiting voor laptop en tablet. Ook heeft de Eurostar een dubbele bodem voor extra ruimte. Tijdens het ontwerpen van de Eurostar is ook gedacht aan een goede nachtrust. Het slaapsysteem in de nieuwe Eurostar combineert een intelligente bedconstructie en hoog kwaliteit comfortschuim matrassen voor maximaal slaapcomfort.

Freedom of Design

Ook op het gebied van exterior design is Knaus vernieuwend. ‘Freedom of Design’ is de naam die Knaus geeft aan het innovatieve drukproces ‘Digital Imaging Technology’ dat in principe kan worden gebruikt om elke zijwand van een camper of caravan te bedrukken. Met het unieke drukproces is het mogelijk om een driedimensionale zijwand te ontwerpen, zonder gebruik te maken van stickers. Weer eens wat anders dan een witte caravan!

De nieuwe Knaus Eurostar is in het voorjaar van 2015 beschikbaar bij de dealers vanaf € 40,499. Kun je niet zo lang wachten en wil je de caravan nu alvast in het echt bewonderen? Breng dan een bezoekje aan de CMT in Stuttgart.

Praat mee

Praat mee: Knaus Eurostar: visie wordt werkelijkheid

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation