ACSI FreeLife

Menu

Caravan met zonne- én windenergie

Een caravan die je aan twee kanten uit kunt klappen. Op het midden een groot zonnepaneel en een windturbine. Het klinkt bijna te futuristisch voor woorden. Toch kun je straks op pad met zo’n zelfvoorzienende caravan.

Auteur
Sander Cox
Datum
3
3
ReactiesPraat mee
scarabane

De sCarabane werd dit jaar toevallig ontdekt door het gepensioneerde echtpaar Johan en Rita Schipper. Als beheerders van Rent-a-Tent kwamen zij terecht bij een camping in de Languedoc-Roussillon. Daar werd de nieuwe caravan getest door één van de ontwerpers.

De ‘ontdekker’ is onder de indruk van de caravan op zonne- en windenergie. Johan Schipper: “Met mijn meer dan 50 jaar ervaring in de branche als importeur van vouwwagens en caravans, heb ik zo iets futuristisch nog nooit eerder gezien.”

Indeling

De zogenaamde sCarabane is geschikt voor het vier tot zes personen. De caravan telt twee slaapkamers aan het ene uitklapbare gedeelte en een veranda met luifel aan het andere deel van de caravan dat je kunt uitklappen.

In het middelste gedeelte vind je de woonruimte met daarin een dinette, een toilet, een douchecabine en een centraal bedieningspaneel. De sCarabane is 2,5 meter breed. Eenmaal uitgeklapt is de caravan ruim 4 meter breder.

De 7,7 meter lange caravan van Franse makelij heeft een oppervlak van 25 vierkante meter, waarvan 13 vierkante meter binnenruimte. De verticale windturbine produceert tot 500 watt aan elektriciteit, terwijl het zonnepaneel ervoor zorgt dat je lekker warm kunt douchen. Je bent dus niet afhankelijk van het stroomnet van de camping.

Met z’n tweeën duurt het ongeveer een halfuur om de caravan uit te klappen, belooft de Franse fabrikant Fillion Technologies.

Prototype bekijken

Vind jij het maar moeilijk te voorstellen hoe zo’n futuristische caravan er uit ziet? Op de website van sCarabane kun je het prototype van deze nieuwe caravan van alle kanten bekijken. De sCarabane heeft een rijklaar gewicht van 2.500 kilo.

De sCarabane is vanaf eind dit jaar te koop. Wat de futuristische Franse caravan precies gaat kosten is nog niet duidelijk.

Praat mee

 1. M

  De sCarabane is pas voor het seizoen 2018 verkrijgbaar. Eind 2016 volgt nog een industriële prototype.

  Reageer
  0
  0
 2. MF
  Marie Faassen

  Le Serignan Plage ?
  Als ik hier op klik kom ik op Camping Le Serignan Plage Nature.
  Een naturisten camping.
  En dat is waarschijnlijk niet de bedoeling.

  Reageer
  0
  0
  1. JS
   Johan Schipper

   Yellow camping Le Serignan Plage is een gewone camping met een apart deel voor naturisten.

   Reageer
   1
   0

Praat mee: Caravan met zonne- én windenergie

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation