ACSI FreeLife

Menu

Jubileum Constructam Caravan Club

Constructam Caravan Club bestaat tien jaar en viert dit van zaterdag 31 augustus tot en met zondag 8 september op Camping De Boshoek te Voorthuizen. Op zaterdag 7 september is er een ‘open deuren dag’ voor geïnteresseerden van het jubileum. Constructam Caravan Club wil tijdens deze dag ook een poging doen om de meeste Constructams bij elkaar te krijgen.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
4
4
ReactiesPraat mee
constructam

Van 11 tot 16 uur vinden tijdens de ‘open deuren dag’ meerdere activiteiten plaats. Er is een clown, er worden op speciale wijze tosti’s gemaakt, je kunt een muziekvoorstelling bijwonen en er is een meesleeptheater.

Jubileum Constuctam Caravan Club

In 2002 gingen enkele Constructam-eigenaren met elkaar kamperen. Hier is het idee ontstaan om een heuse club op te richten en sinds 2003 bestaat de Constructam Caravan Club dan ook. De club heeft, naast gezellig in ongedwongen sfeer kamperen, als doelstelling het behoud van de Constructam-caravan.

De club is in het bezit van een onderdelenhuis in Elsendorp waar de nodige onderdelen aangeschaft kunnen worden, maar waar ook aan de caravan gesleuteld kan worden. Voor de mensen die geen tot weinig kennis hebben hoe bepaalde zaken gedaan moeten worden is er altijd professionele hulp voor al je vragen.

Er worden ook per jaar door de leden twee grote kampeerevenementen georganiseerd, meestal in Nederland maar ook België en Duitsland zijn bezocht.

Belgische caravan met ronde voorkant

De Constructam is een caravan die zijn oorsprong heeft in Temse, België, vanaf eind jaren 50. Opvallend aan de Constructam is de ronde voorkant. Deze ronde vorm is vanaf begin jaren 60 tot en met eind jaren 80 – op enkele details na – onveranderd gebleven. Naast de voorzijde is ook kenmerkend voor de Constructam de druppelvorm die aan de zijkant goed te zien is. De manier van bouwen zorgt ervoor dat het zwaartepunt van de caravan laag bij de grond ligt met gevolg dat deze caravan een goede wegligging heeft.

Oproep: kom naar Voorthuizen met je Constructam

De Constuctam Caravan Club roept alle bezitters van een Constructam op om op zaterdag 7 september naar Camping De Boshoek te komen om deel te nemen aan de poging om zo veel mogelijk caravans bij elkaar te krijgen. Rond 14 uur die dag zal de burgemeester van de gemeente Barneveld officieel bekend maken hoeveel Constructams er aanwezig zijn.

Praat mee

 1. js
  jean sleijpen

  hoi rita
  ik heb een constuctam van het type 3meter90
  met kopkeuken en rondzit met toilet ruimte is zeer goed in orde met met een horn voortent en die heb ik een meter groter laten maken

  Reageer
  0
  0
 2. FG
  Fam. W. Geverink

  In de eind 70er jaren kochten we bij de firma Krul in Lemele een Constructam/IT 320 voor de prijs van Fl. 4995,00 inclusief een voortent. Om te beginnen was het voor ons een prachtig onderkomen voor een jong gezin met 2 kleine kinderen. We hebben jaren een seizoensplaats gehad op “Camping de Tutenberg” in Vasse.

  Reageer
  0
  0
 3. sr
  saerens rita

  ik ben op zoek naar een constructam bouwjaar tot en met 71
  zouden jullie mij kunnen helpen aan enkele adressen? dank u wel grtjs rita

  Reageer
  0
  0
 4. JJ

  Ik ben al aanwezig, het is hier heel gezellig en zeer goed weer, iedereen met een Constructam die NIET komt krijgt er heel veel spijt van om niet een van de honderd Constructams mee te hebben!

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Jubileum Constructam Caravan Club

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht