ACSI FreeLife

Menu

Ieder zijn Hobby

Hobby is sinds jaar en dag de absolute marktleider in caravanbouw in Nederland. Tijd om aandacht te besteden aan de occasions van het Duitse merk.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
Brake

ACSI FreeLife zet in editie 3-2015 drie modellen die de laatste 15 jaar zijn uitgekomen in de spotlights.

Superpopulair

Pakweg een kwart van de Nederlanders met een caravan heeft een Hobby. De caravans worden gebouwd in een fabriek in Fockbek bij Rendsburg in Sleeswijk-Holstein. Hier werken bijna 1000 medewerkers aan de realisatie van duizenden caravans en campers per jaar. In 2013 verlieten 10.400 caravans en 1.100 campers de fabriek.

Maar om de caravans te zien, hoef je niet helemaal naar Duitsland. Je hoeft maar een willekeurige camping op te wandelen om de verschillende modellen van Hobby te kunnen bekijken. Het merk heeft tegenwoordig zes verschillende series met in totaal zestig verschillende modellen.

De series lopen uiteen van het meest eenvoudige model de Ontour tot de Landhaus die nog het meest van een stacaravan weg heeft qua grootte en luxe. Daartussen vind je oplopend in luxe en prijs De Luxe, Excellent, Prestige en Premium.

De lezersoproep

Op onze lezersoproep om ervaringen met Hobby caravans te delen, stroomden de reacties binnen. Bedankt voor het overweldigende aantal aanmeldingen! Uiteindelijk selecteerden we drie verschillende caravans die zijn gebouwd tussen 2002 en 2011. De trotse eigenaren laten we aan het woord. Zij vertellen over de pluspunten van hun caravan, maar zijn ook zeker niet kritiekloos.

Eigenaren aan het woord

De oudste caravan is een Hobby Excellent 450 UB, een model zonder vast bed dat tegenwoordig niet meer wordt gebouwd maar nog wel volop als occasion wordt verhandeld. Met een breedte van 2,20 meter is dit een smalle en wendbare caravan.

De tweede caravan is een Hobby De Luxe 440 SF uit 2007. De De Luxe is de populairste caravan in het gamma van Hobby. Van de caravan zijn tegenwoordig 16 indelingen in omloop. De 440 SF is een van de kleinsten, met een dwars geplaatst bed aan de voorkant en een dinette aan de achterkant. Door deze indeling is er ondanks het compacte formaat toch een vrij ruime keuken.

De Hobby Excellent 540 UFe uit 2011 is de nieuwste caravan waar je in FreeLife 3-2015 over leest. Het is meteen ook de meest luxueus uitgeruste en de grootste caravan van het stel. De caravan heeft een opbouwlengte van meer dan 6 meter en een breedte van 2,30 meter. Voorin vind je een frans bed en daarnaast de toiletruimte en achterin een rondzitgroep. In het midden blijft veel ruimte over voor een ruime keuken en daar tegenover een grote koelkast en een kledingkast.

Ben je benieuwd naar wat de eigenaren van hun caravan vinden, waarom ze de caravan hebben gekocht en wat ze hebben veranderd? In ACSI FreeLife 3-2015 kom je alles te weten over de drie caravans en hun eigenaren Jacob & Jose, Gerard & Els en Albert & Rikie.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Ieder zijn Hobby

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht