ACSI FreeLife

Menu

Drie occasions met dezelfde draagkracht

Het gemiddelde maximale toelaatbare gewicht van een hedendaagse caravan ligt rond de 1300 kilogram. Welke occasions met dit maximale gewicht zijn er op de markt? ACSI FreeLife zet drie –compleet verschillende- caravans met dezelfde draagkracht in de spotlights.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
1
1
ReactiesPraat mee

Een beetje trekauto kan tegenwoordig wel een caravan met een maximaal toelaatbaar gewicht van 1300 kilo torsen. Vandaar dat de meeste caravans ongeveer dit maximale gewicht hebben. Maar hoe de caravan eruitziet, kan eindeloos variëren. De caravans die we deze keer onder de loep nemen, lijken qua exterieur wel op elkaar, maar zijn qua interieur compleet verschillend. In de showroom stellen we de volgende, gestroomlijnde, caravans aan je voor: de Beyerland Sport Sprinter 420 TSF, Eifelland Holiday 395 TM en Sterling Eccles Se Topaz.

Interieur

De eerste caravan is de oudste en komt uit 2006. In de caravan vind je aan de voorkant een vast tweepersoonsbed en aan de andere kant een eindkeuken en de toiletruimte. Daartussen is de zitgroep die je om kunt bouwen tot slaapplaats voor een derde persoon. Met een opbouwlengte van 5 meter is dit de ruimste caravan van de drie. De Eifelland caravan is een jaartje jonger en beschikt ook over een vast tweepersoonsbed aan de voorkant. De keuken en treinzit zijn alleen omgedraaid ten opzichte van de Beyerland en de opbouwlengte is zo’n 60 centimeter korter. Voor zo’n beperkte oppervlakte heeft de caravan wel veel opbergruimte.

Engels gemak

De derde caravan, de Engelse Sterling is een verhaal apart. Dat deze caravan nog maar één jaar oud is en van een andere prijsklasse is, zie je terug aan de vele details en extra’s, zoals een standaard zonnepaneel, twee ovens, elektrische kookplaat en vloeistofverwarming. Aan de achterkant van de Sterling vind je zoals vaker in Engelse caravans een grote toiletruimte met aparte douche. Dan kom je bij de keuken en achterin nodigt de treinzit uit om je neer te vleien.

En de bedden dan? De banken zijn ook meteen de bedden. Als je zo veel ruimte gebruikt voor het sanitair, moet je ergens anders op besparen. Gelukkig tover je de banken met een uittrekbare lattenbodem in een handomdraai om in een tweepersoonsbed dat qua grootte (176 x 220 centimeter) waarschijnlijk niet onder doet voor je bed thuis.

Ben je nieuwsgierig naar hoe de caravans er van binnen uit zien en hoe de ervaringen van de gebruikers van deze occasions zijn? Lees dan het uitgebreide artikel van 7 pagina’s in het ACSI FreeLife oktober/november nummer.

bestel magazine

Praat mee

 1. MP
  Meerlaen Patrick

  wij hebben een burstner fun 480tk 2004 met max1350kg
  tijdens onze laatste reis is de wielnaaf en het wiel afgebroken tijdens het rijden
  ik had alvorens nog het gewicht van de caravan gewogen 1280kg
  de lagers zijn door een konstruktie fout stuk gebroken,nochthans was de keuring met een groen attest
  conclusie vervang na 5jaar de lagers uit voorzorg,laat ze ook elk jaar hersmeren met nieuw lagervet en neem zeker een pechverhelping verzekering
  deze heeft een uitstekende repatriëring verzorgd

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Drie occasions met dezelfde draagkracht

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation