ACSI FreeLife

Menu

De Kip is jarig

De Nederlandse caravanfabrikant Kip viert dit jaar zijn tachtigste verjaardag. Redacteur Natascha Mijnhart reisde voor het februari/maart nummer van ACSI FreeLife magazine naar Hoogeveen af voor een verjaardagsbezoek.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer

Kip; van gemoedelijk vakanties tot trendy tochten

“De rijke historie overvalt je direct wanneer je het bedrijf in het Drentse Hoogeveen binnenloopt. Achter de receptie hangt een grote foto van oprichter Jan Kip en zijn vrouw Ans, in 1948 genietend van de zon voor een van hun caravans. Een paar stappen verder, in de koffieruimte, sta je oog in oog met het ‘nu’: een enorme afbeelding van de hippe Kip Shelter in de Rocky Mountains. Van gemoedelijke vakantie tot trendy outdoortocht: Kip heeft de voorbije tachtig jaar niet stilgestaan”, zo schrijft Natascha aan de hand van haar bezoek.

Uit liefde gebouwd

Ze werd rondgeleid door marketing & sales manager Ivar van der Leij die haar een leuke anekdote vertelt over de beginjaren: “Jan Kip had een carrosseriebedrijf in Hoogeveen. Zijn vriendin (en toekomstige vrouw Ans, red.) woonde in Soest. Om in de weekenden makkelijker bij haar in de buurt te zijn, bouwde hij voor zichzelf een caravan. Haar achternaam was De Roos, en dat zie je terug in het oorspronkelijke logo van Kip, waarin een roos is te zien.”

Wil je verder weten hoe de romantiek van Jan Kip leidde tot de oprichting van de Kip-fabriek? Je vindt het artikel in het februari/maart nummer van ACSI FreeLife magazine. Compleet met leuke nostalgische foto’s en een fotoreportage van de geboorte van een Kip Shelter.

bestel magazine

 

 

Praat mee

Praat mee: De Kip is jarig

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation