ACSI FreeLife

Menu

De caravancheck, een goed idee!

Onze oude vertrouwde ACSI FreeLife Tabbert uit 1978 liet ons nog nooit in de steek sinds hij vorig jaar werd ‘gepimpt’ en aan zijn tweede leven begon. Maar voorkomen is beter dan genezen. Daarom kreeg onze Tabbert de caravancheck van Omnia.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Omnia is een caravan en camper schadeservice met schadeherstellers en servicepunten verdeeld over het hele land. Bij Omnia zijn vakkundige herstellers aangesloten die kwaliteit garanderen als het om caravan- en campercontroles en -reparaties gaat. Wij rijden daarom onze ACSI FreeLife Tabbert naar de kampeerwinkel Van Duinkerken in Amersfoort, één van de 28 Omnia-vestigingen die Nederland rijk is.

Onze Tabbert wordt gecheckt

Achter de kampeerwinkel rollen we onze geliefde Tabbert boven een van de smeerputten in de garage van Van Duinkerken. Joop Stam, de technische expert van ACSI FreeLife en bekend van onze rubriek Vraag het aan Joop, kijkt geïnteresseerd toe hoe de Tabbert de caravan veiligheids- en preventiecheck ondergaat. Keurmeester Theo Muys onderwerpt de Tabbert aan zijn kritische blik.

Een duurzame reparatie

Roland de Jong, manager van Omnia vertelt: “Ik wil voor Omnia alleen met herstellers samenwerken die garant durven staan voor kwaliteit en deskundigheid. Herstellers doen veilighedschecks, zoals je hier ziet bij de ACSI FreeLife Tabbert. Ideaal als je veilig én met een veilig gevoel op vakantie gaat.

Van dissel tot kentekenverlichting

Theo staat in de smeerput en inspecteert de caravan van onderen [foto]. Met de looplamp schijnt hij bij terwijl hij zijn handelingen toelicht: “Hier zie je de kabels die leiden naar de trommelremmen.” Theo geeft het wiel een slinger, trekt dan aan de kabel en het wiel staat direct stil: uitstekend.

De stabilisatorkoppeling wordt gemeten met een Newtonmeter – knijpt de koppeling hard genoeg om de trekhaak van de auto? Ja, de stabilisator werkt naar behoren. In de caravan hangt een koolmonoxidemelder constateert Theo tevreden. Niet verplicht maar wel heel verstandig. De kachel en het fornuis krijgen een check en binnen ontdekt Theo het reservewiel.

Groen moet je doen

De wil om groen te denken en doen komt vanuit de verzekeraars waarmee Omnia samenwerkt. Een groen imago en duurzaam handelen hoort bij deze tijd. Verzekeraars willen daarom een passende, moderne polis bieden.

Maar kampeerders denken al langer groen en bewust: “Wij kampeerders staan met onze voeten in het groen, we zoeken de mooiste plekken in de natuur om te ontspannen en begrijpen dat verspilling niet gewenst is. Veel kampeerders herkennen zich in een groene aanpak.”

En, wat denk je? Komt onze Tabbert door de keuring? Je leest ’t in ACSI FreeLife 5-2015.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: De caravancheck, een goed idee!

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation