ACSI FreeLife

Menu

De caravan uit de winterslaap (1)

In deze tijd van het jaar worden veel kampeermiddelen uit hun winterslaap gehaald om weer dienst te gaan doen op een camping. 

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Een goede voorbereiding en het rijklaar maken van de caravan is onontbeerlijk. Veilig en zorgeloos onderweg geeft al meteen een goed begin van een ontspannen kampeervakantie. ACSI FreeLife heeft daarom een aantal praktische punten voor het rijklaar maken van de caravan op een rij gezet. In dit eerste deel wordt eventuele vochtschade en de bandenspanning besproken.

Eventuele vochtschade

Kijk ten eerste de caravan na op vochtplekken of schimmelvorming. Tijdens de vorige kampeervakantie zal een regenbui niet direct voor schade hebben gezorgd, maar wanneer vocht heeft kunnen binnendringen in vloer, wanden of het dak, wel. Om vochtschade te voorkomen is het raadzaam regelmatig een vochtmeting uit te laten voeren. Sommige fabrikanten stellen in hun garantievoorwaarden zelfs een jaarlijkse vochtmeting verplicht.

Banden

De bandspanning kan wat terug gelopen zijn na een lange winterperiode. Een juiste bandenspanning is belangrijk voor de wegligging en levensduur van de banden en dit dien je dus goed na te kijken. Controleer ook de banden op ouderdomsscheurtjes in de loop- en zijvlakken en wees bedacht op bulten op de zijkanten. Vergeet het reservewiel niet, zit dat onder het chassis geschroefd, controleer dan ook de ophanging.

In de remtrommels kan een beetje roest zijn ontstaan. Rem in het begin dus voorzichtig. Na een paar keer remmen zal het verholpen zijn.

Denk er ook aan een passende krik en wielmoersleutel mee op vakantie te nemen. De leverancier levert deze vrijwel nooit mee, maar zijn wel essentieel bij een eventuele lekke band. De uitdraaipoten zijn namelijk niet geschikt om de caravan op te krikken.

Deel 2

In deel 2 worden andere controlepunten besproken en het schoonmaken. Heb je zelf nog tips over bovenstaande onderwerpen? Reageer dan op dit bericht en help andere kampeerders!

Lees deel 2

Praat mee

Praat mee: De caravan uit de winterslaap (1)

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation