ACSI FreeLife

Menu

Caravisio te zien op Caravana

De caravan Caravisio is voor het eerst in Nederland te zien op de Caravana kampeerbeurs. De unieke caravan is een studieconcept van Knaus Tabbert GmbH en werd op de Caravan Salon in Düsseldorf voor het eerst aan het publiek getoond.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
2
2
ReactiesPraat mee

Op de Caravana in Leeuwarden is de Caravisio te bewonderen van 23 t/m 28 oktober.

Caravisio: Caravan van de toekomst

De ontwikkeling van de ‘caravan van de toekomst’ de Caravisio heeft bijna twee jaar in beslag genomen. De bedoeling achter dit concept is te laten zien wat er op het gebied van vormgeving en techniek allemaal mogelijk is in de caravanwereld.

Intensieve studies in de windtunnel hebben de basisvorm van de caravan bepaald. Ronde vormen, een lichte kleurstelling in combinatie met veel (getint) glas zijn de belangrijkste kenmerken van het exterieur. Met het ontwerp is met een schuin oog gekeken naar de botenindustrie.

Het tweepersoons bed voorin met het uitzicht door het panoramaraam is misschien wel de belangrijkste overeenkomst. Bijzonder is verder de veranda die ontstaat door de achterklep te laten zakken.

Botenindustrie

Ook geleend uit de botenindustrie is de klapbare leuning van het kortste deel van de zithoek waardoor dit deel verandert in een bureauhoek. Bij het interieur is gekozen voor een eigentijdse maar toch sfeervol aandoende combinatie van licht eiken, bruine kussens, wit gelakte matte fronten, contrasterende zwarte glazen oppervlakken en een wengé vloer.

Vrijwel alle techniek van de Caravisio – te zien op de stand van de ANWB – is te bedienen via een app op de iPhone of iPad. Voorbeelden zijn het laten zakken van het luchtgeveerde chassis en het activeren van de steunen waarbij de Caravisio zichzelf in de juiste horizontale stand brengt. Een sleutel is verleden tijd want de caravan beschikt over een vinger scan.

Designwedstrijd

De Caravisio is niet de enige blik op de toekomst tijdens de Caravana. De Designwedstrijd biedt de mogelijkheid aan 35 enthousiaste deelnemers van verschillende hogescholen om middels ontwerpen hun visie op de toekomst gegeven. Deze ontwerpen worden binnenkort beoordeeld door een uit de branche afkomstige jury. Van de tien beste zullen de maquettes op de Caravana te zien zijn. Naast de juryprijs is er ook een publieksprijs. De winnaar wordt bepaald door de (meeste) stemmen van de bezoekers van Caravana 2014.

Met ruim 400 exposanten en bijna 45.000 bezoekers tijdens de afgelopen beurseditie, is de Caravana de grootste kampeerbeurs van Nederland. Caravana 2014 wordt gehouden van 23 tot en met 28 januari in het WTC Expo Leeuwarden.

Praat mee

 1. d

  leuk, modern, eigentijds, nú nog ’n camper in deze stijl, prima !

  Reageer
  0
  0
 2. T

  Iets moois ontwerpen lijkt me niet zo moeilijk als je ontwerper bent. Maar iets moois ontwerpen dat weinig weegt en ook door de auto van de toekomst (electrisch?) getrokken kan worden is een andere zaak.

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Caravisio te zien op Caravana

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation