ACSI FreeLife

Menu

Caravan van de toekomst

Hoe zal de caravan eruit zien in de toekomst? Het gebruik van duurzame en lichte materialen, laag energieverbruik en luxe gaan een steeds grotere rol spelen.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Kampeerders kiezen steeds vaker voor een uitgesproken kampeermiddel, waarbij meer ruimte is voor individuele wensen. Fendt Caravan en het door Fendt ingehuurde ontwerpbureau Jette Joop geven met de Concept Caravan hun visie op de caravan van de toekomst.

Blik op de toekomst

De techniek zal in de toekomst op volledig andere productiemethoden gebaseerd zijn. Dat biedt ontwerpers en constructeurs veel meer mogelijkheden.

Fendt en Jette Joop hebben de vormgeving van de caravan van de toekomst gebaseerd op een combinatie tussen rechte vormen, harde hoeken, grote vlakken en rondingen. Vereenvoudiging van de vormen is één van de uitgangspunten. De vensters aan de zijkant zijn tot één grote raampartij samengevoegd. De ramen zijn, net als het touchscreen van een smartphone, centraal geplaatst. Het grote venster aan de rechterzijde kan opzij worden geschoven en geeft samen met de geïntegreerde trap, de toegang tot de caravan.

Caravan en design

Het design is tegelijkertijd transparant en krachtig. De vlakke zijwanden zijn uit één deel gegoten. De doorzichtigheid en lichtdoorlatendheid van de raampartijen is variabel. De grote vensters zorgen voor een verbinding tussen binnen en buiten. Ook zorgt de grote oppervlakte van de ramen voor een enorme ruimtebeleving. Daarnaast biedt het minimalistische design volop mogelijkheden om subtiel te spelen met kleuren en materialen.

“Deze absoluut gewaagde blik op de toekomst geeft ons zin om ons nog meer te verdiepen in de caravan van de toekomst “, aldus Thomas Kamm, marketingleider van Fendt-Caravan.

Praat mee

Praat mee: Caravan van de toekomst

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation