ACSI FreeLife

Menu

Caravan uitlenen? Nou, liever niet!

Enige tijd geleden vroegen wij jullie: zou je je camper of caravan uitlenen? Een overweldigende meerderheid gaf aan in onze poll dat toch niet zo’n goed idee te vinden. Maar liefst 82 procent zegt ‘nee’. 

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
5
5
ReactiesPraat mee
101200 cp Chateau de l Eperviere 01

Een aandeel van 10 procent lijkt het wel wat – zo’n uitleensessie. Bij ietsje minder dan dat getal is het er daadwerkelijk al van gekomen: 8 procent leent hun caravan of camper uit.

Opmerkelijk

Aan mijn vakantievoertuig geen polonaise, zoveel is wel duidelijk. En dat is toch een beetje opmerkelijk. Want initiatieven die het verhuren van vakantievoertuigen door particulieren vergemakkelijken, schieten als paddenstoelen uit de grond. Hierover schreven we eerder, en in hetzelfde bericht vroegen we jullie toen naar je mening.

Eigen huisje

De redenen om een caravan aan te schaffen ligt nauw verwant aan het duidelijke ‘nee’ uit de internetverkiezing. Een caravan koop je voor jezelf, zodat je in je eigen vakantiehuisje-op-wielen in je eigen bed kan liggen. Bijgestaan door familie en vrienden geniet je van je vrije tijd in je vakantiemobiel die je tot thuis hebt gepromoveerd. Jouw thuis, en niet dat van een ander.

“In geen geval lenen wij de caravan uit. Je bent er toch wat zuinig op en je merkt het bij zoveel dingen: als je wat uitleent krijg je het nooit zo terug als je het zelf zou hebben gedaan.” Aldus H.C. de Marie.

Carolien denkt er ook zo over: “Geen haar op ons hoofd die er aan denkt om onze caravan te verhuren aan totaal vreemden, je kan er niet van uit gaan dat ze ook zo zorgvuldig met je spulletjes om gaan als jezelf, en het idee dat er iemand anders in mijn bed heeft gelegen: brrrrrrrr!”

En Eric Schokker heeft z’n les wel geleerd: Wij hebben dit eens gedaan, maar zijn bedrogen uitgekomen. Zelf gaan wij zeer consequent met onze spullen om maar dat geldt helaas niet voor iedereen.”

Praat mee

 1. TA

  Nee nooit niet !!!!!!!

  Reageer
  0
  0
 2. BH
  Bert van Helden

  Nee ik heb een nieuwe wilk gekocht 2 jaar geleden en ben daar zeer zuinig op,en als je caravan uitleend vragen ze als je niet oppast ook nog om je auto,je caravan moet je ook nog door geven aan de verzekering en ga je ook nog meer premie betalen,
  Dus niet uit lenen gr Bert

  Reageer
  0
  0
 3. Mf
  Maria faassen

  En nog even dit…T waren geen nieuwe caravans
  . N kip 2003. Een avento 2003 en n tabbert 2010.

  Reageer
  0
  0
 4. Mf
  Maria faassen

  Ja. Klopt. Wij willen in september naar Düsseldorf om een caravan aan te schaffen en daarom hebben we de afgelopen 2 jaar 4 keer een caravan gehuurd om te weten wat we eigenlijk willen…indeling? Bed?
  Het was dan ook prettig dat we de borg….500. Euro in de laatste 3 gevallen al terug kregen voordat de caravan van binnen bekeken en gecontroleerd was..Ik zei…Is alles gecheckt?. Antwoord…Jullie brengen dd caravan terug in een nog schonere staat dan dat jullie m hebben meegekregen. Nou. Als dat geen compliment is…en trouwens. Hoe ben je opgevoed…Je gaat nog beter en voorzichtiger om met dd spullen van een ander dan die van jezelf. Toch?

  Reageer
  0
  0
 5. RG
  Richard Geervliet

  Als mensen al niet met een huurcaravan normaal om kunnen gaan. Deze zijn nieuw en die huur je bij een bedrijf. Hoe gaan ze dan om met een 2e hands caravan van een particulier. Er zijn al verhuurbedrijven die hiermee gestopt zijn, omdat ze meer aan kosten kwijt waren dan aan opbrengsten. lang leven de kampeerders die huren. Nee gewoon iedereen kopen (desnoods op afbetaling) dan gaan ze er ook zuiniger mee om.

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Caravan uitlenen? Nou, liever niet!

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht