ACSI FreeLife

Menu

ACSI FreeLife koopt oude Tabbert

Heb je altijd al een oudere caravan willen opknappen, maar weet je niet waar te beginnen? ACSI FreeLife tikte een antieke Tabbert (1978) op de kop en gaat die uitdaging aan!

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer

De komende maanden kun je in ACSI FreeLife magazine de metamorfose volgen. Het eerste verhaal vind je in het april/mei nummer van ACSI FreeLife magazine. Hierin staat de kennismaking met de vorige eigenaren en de inventarisatie centraal.

Oude Tabbert eigenaren

In een interview leggen oude eigenaren Dolf en Helene Aertssen onder andere uit hoe ze aan de Tabbert caravan zijn gekomen:

“We hadden onze vouwwagen nog maar heel kort toen we via via het aanbod kregen om de Tabbert caravan te kopen in de winter van 1979. De caravan was toen één jaar oud en was nog niet gebruikt. De verkoper wilde de caravan kwijt omdat hij toch liever een boot wilde. De urgentie voor een caravan was voor ons niet zo groot, omdat we die vouwwagen nog maar net hadden. Maar uiteindelijk zijn we toch gaan kijken. Toen we de Tabbert zagen, waren we meteen verliefd. We wisten direct dat het onze caravan zou worden. En dat is hij meer dan 30 jaar geweest.”

Tabbert Model 48 TN, bouwjaar 1978

De caravan werd gebouwd in Mottgers (Duitsland) voor rondtrekkende vakantiegangers, dus niet als stacaravan. De Tabbert heeft het kenmerkende uiterlijk van caravans in de jaren zeventig, met vlakke zijwanden een een onverlijmde sandwichconstructie. De buitenplaat is gemaakt van aluminium en de binnenkleding van board op een houten frame. Daartussen is een opvulling van isolatiemateriaal. Aan de voorkant van de caravan vinden we een losse, kleine disselbak met plaats voor een 5 kilogram gasfles en een watertank.

In zijn klasse van ruim vier en een halve meter opbouwlengte was de 48 TN een dure (verkoopprijs Fl 13.550) en luxe caravan met kachel, koelkast en toiletruimte. In diezelfde klasse kon je ook voor 7 a 8 mille terecht. De indeling met een rondzit, tweede tafel voorin en een toiletruimte (nog zonder vast toilet) was voor die tijd redelijk bijzonder.

Afmetingen opbouw (buiten): 4,5 x 2,08 meter
Maximaal toelaatbaar gewicht: 1200 kilogram
Laadvermogen: 330 kilogram
Gekocht in 2014 voor: € 500

Het metamorfoseteam

Sabine van Reine, Joop Stam en Rosanne Vriend vormen het metamorfoseteam. Sabine is als interieurstyliste nauw betrokken bij de metamorfose, Joop is als technische expert betrokken bij de opknapbeurt en Rosanne coördineert het proces vanuit de redactie van ACSI FreeLife. Om goed te weten wat voor vlees ze in de kuip hebben, heeft het team de Tabbert aan een grondige inspectie onderworpen.

Gewapend met een aantekenblok zijn ze aan de slag gegaan. Wat is er allemaal op hun wensenlijst gekomen? Eén van de wensen om van de antieke caravan weer een eigentijdse caravan te maken is een opfrisbeurt van het interieur. Dat is namelijk erg donker. De kleine dakluiken vervangen door grotere is een wenselijke oplossing. Lees in het uitgebreide verhaal in het april/mei nummer van ACSI FreeLife wat er nog meer aan vervanging toe is en bekijk daarnaast de foto’s van de nostalgische Tabbert zoals deze er nu uitziet.

Oproep

Topklussers en creatieven opgelet! Heb jij ervaring met het opknappen van een caravan en wil je die expertise graag delen? Stuur dan je tips en foto’s naar redacteur Rosanne Vriend via dit e-mailadres. Wie weet gebruiken we jouw foto’s en suggesties! 

bestel magazine

 

 

Praat mee

Praat mee: ACSI FreeLife koopt oude Tabbert

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation