ACSI FreeLife

Menu

V&A: Bestelbus vs. camper

Een camper of toch een bestelbus? Martina de Pater uit Amsterdam en haar vriend overwegen een camper aan te schaffen. In verband met het parkeren in de hoofdstad denken zij dat het beter is een bestelbus aan te schaffen. Vandaar dat zij advies inwinnen bij technisch expert Joop Stam. “Mag je in een (bestel)bus slapen en mag je er een koelkast in zetten? Kan een bestelbus gewoon in je straat worden geparkeerd als personenauto?”

Auteur
Joop Stam
Datum
ReactiesReageer
Joop

Antwoord van Joop:

Je mag een bestelbus overal parkeren waar parkeren is toegestaan.  Een bestelbus met als lading een matras en een kooktoestel is per definitie geen camper. Zo’n voertuig valt niet onder de beperking van vele gemeenten die het parkeren van een vakantievoertuig op de openbare weg beperken. Je moet alleen wel het volle tarief motorrijtuigenbelasting betalen.

Op de camping met een bestelbus?

Of je met dit vervoermiddel niet welkom bent op een camping die kampeerauto’s toelaat. Dat lijkt me zeer onwaarschijnlijk. Een camping waar uitsluitend met de tent mag staan en de auto op de parkeerplaats moet, daarvan kan ik me voorstellen dat daar nee verkocht wordt.

Vrije overnachtingsplaatsen voor campers is een vraagteken. Dat zal afhangen van de plaatselijke verordeningen. Waarschijnlijk is dat geen probleem.

Ook een vraag aan Joop? Stel hem via dit formulier.

Praat mee

Praat mee: V&A: Bestelbus vs. camper

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht