ACSI FreeLife

Menu

Royaal douchen in de Smove

Met de Smove Niesmann + Bischoff hoef je tijdens het douchen niet bang te zijn dat je ergens tegen stoot. Doordat je de draaibare hoekwasbak en het verschuifbare toilet in de wand kan laten verdwijnen, heb je binnen no-time een riante douche. 

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
smove

Signalement

Merk
Niesmann + Bischoff
Model
Smove
Onderstel
Fiat Ducato
Testjaar
2016
Gewicht
Max. toelaatbaar gewicht 3.500 kg

Het is een van de vele slimmigheden van de Smove. Maar wat voor handigheden zitten er nog meer verwerkt in de Smove? Redacteur Heiko Paul testte het uit.

De modelnaam is een samentrekking van ‘smart’ en ‘move’. ‘Smart’ oftewel ‘slim’ slaat op de voortreffelijke reiseigenschappen dankzij zijn slanke gestalte en uitgekiende design.

Zo maakt het lage zwaartepunt de Smove extreem veilig onderweg. De aerodynamische vorm draagt eveneens bij aan de uitstekende rijprestaties.

Vlakke panoramadak

De verwantschap van de Smove met de grotere broers Flair en Arto is overduidelijk te zien. In de driedimensionaal gevormde achterkant zijn alle technische componenten zoals achterlichten en camera geïntegreerd.

Opvallend aan de dakconstructie is het vlakke panoramadak, optioneel met schuifdak, dat veel licht en lucht in het interieur toelaat. Met 198 centimeter van voor tot achter is de stahoogte heel comfortabel. Alleen de zitgroep staat op een kleine verhoging, als overbrugging naar de chauffeurscabine.

De constructie met rondom bovenkasten, die ook bij de B-zuil naadloos op elkaar aansluiten, laat het interieur duidelijk groter lijken. Je hebt bovendien echt het gevoel dat je in één samenhangende ruimte bent.

De speciale bekleding van de B-zuil, die overgaat in de opbouw van het leefgedeelte, levert beslissende centimeters. Bovendien verstevigt de bekleding de opbouw ook meteen.

Schuifdeur

Voor wie de Smove voor citytrips wil gebruiken, is er een bijzonder interessante optie. In plaats van een groot serviceluik voor de garage kan de camper worden uitgerust met een schuifdeur. Daarmee kun je ook in krappe parkeerhavens gewoon bij je bagage. Alle aggregaten zijn vorstvrij ondergebracht in de functionele dubbele bodem.

Ben jij benieuwd wat voor slimmigheden de Smove nog meer te bieden heeft? Lees dan het hele verhaal in ACSI FreeLife 7-2016.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Royaal douchen in de Smove

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation