ACSI FreeLife

Menu

Phoenix Midi-Liner: Luxe subtopper

Met de nieuwe Phoenix Midi-Liner en alkoofmodellen wil Phoenix nu ook het segment onder de absolute top veroveren.

Auteur
Charlotte Kipp
Datum
ReactiesReageer

Signalement

Merk
Phoenix
Model
Midi-Liner
Onderstel
Fiat Ducato of Iveco Daily
Testjaar
2013
Gewicht
Totaalgewicht 4500 kg
Basisprijs
117900

Sinds een aantal jaar draaien de modelreeksen Top-, Premium- en Maxi-Liner van Phoenix uitstekend mee in het hogere segment integraalcampers. Met de nieuwe Phoenix Midi-Liner hoopt de fabrikant nu ook klanten te winnen in een iets minder dure prijsklasse.

Phoenix Midi-Liner let op gewicht

Bij de ontwikkeling van deze nieuwe lijn lette Phoenix vooral op het gewicht. Elk camperonderdeel werd op de weegschaal gelegd en binnenstebuiten gekeerd, met de bedoeling er links en rechts zoveel mogelijk grammetjes af te snoepen.

Dat mocht uiteraard niet ten koste gaan van de hoogwaardige kwaliteit en het nodige comfort, en zo zijn uiteindelijk alleen de wanddiktes van de met PU-schuim geïsoleerde sandwichplaten iets gereduceerd. Aangezien de watertanks met een volume van 230 liter in de dubbele bodem zijn ondergebracht, heeft Phoenix  Midi-Liner niet aan die ‘kelder’ willen tornen – op z’n minst in het achterste deel van de camper.

Dubbele bodem

Om een egale doorgang van de zitgroep naar de cabine mogelijk te maken, is de dubbele bodem voorin vlakker gebouwd, als je tenminste kiest voor de Fiat Ducato als basisvoertuig, die sinds jaar en dag tot de Phoenix-lijn behoort. Als alternatief is er ook nog de pakweg € 20.000 duurdere, grotere Iveco Daily met een totaalgewicht van 5,2 ton en hooggeplaatste cockpit.

De rijk uitgeruste Phoenix Midi-Liner behoort met zijn 7,45 en 7,95 meter lengte en basisprijzen van respectievelijk € 117.900 en € 119.900 (Duitse prijzen) niet bepaald tot de middenklasse. Maar voor die prijs koop je wel heel veel camper.

Tekst & foto’s: Jürgen Bartosch

© 2013 MPS

Praat mee

Praat mee: Phoenix Midi-Liner: Luxe subtopper

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht