ACSI FreeLife

Menu

Op pad met de C-Tourer

Carthago heeft de C-Tourer in een nieuw jasje gestoken. Behoort deze lichtgewicht camper daarmee tot de beste van de topklasse? ACSI FreeLife probeerde het uit.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
Carthago C Tourer

Signalement

Merk
Carthago
Model
C-Tourer
Onderstel
Fiat Ducato 35 L
Banden
225/75 R 16 CP
Testjaar
2016
Gewicht
Max. toelaatbaar totaalgewicht 3850 kg, rijklaar gewicht 3205 kg

Het vernieuwde uiterlijk van de C-Tourer valt direcht op. Het front is moderner van vorm, de ledkoplampen staan dichter bij elkaar en de panoramische voorruit is verder naar boven doorgetrokken. Dat laatste komt het zicht op de weg en het landschap ten goede.

Cabinebouw C-Tourer

De cabinebouw is hetzelfde gebleven, met een polyester dak van de buitenkant en aluminium aan de binnenkant. Dat maakt de camper hagelwerend en biedt tegelijkertijd bescherming tegen blikseminslag. Dankzij deze techniek won Carthago op de CMT in Stuttgart de European Innovation Award in de categorie Veiligheid.

Om gewicht te besparen gebruikt Carthago het Light Frame Chassis van Al-Ko. Dit speciale onderstel gebruikt dunnere materialen, waardoor de camper een lichtgewicht blijft. Handig is ook dat de aluminium zijwanden uit meerdere panelen bestaan. Daardoor hoeft er bij eventuele schade maar een klein deel te worden vervangen.

Een kijkje in de keuken

Eenmaal binnen in de camper vind je een riante toiletruimte en een praktisch keukenblok met veel bergruimte. Het moge duidelijk zijn dat Carthago veel aandacht besteedt aan comfort. Dat blijkt helemaal uit het de zit- en slaapgelegenheden. Het bed achterin ligt, mede dankzij de houten lattenbodem, evenals het hefbed voorin. De zitgroep biedt plaats aan vijf personen en is dankzij de dikke kussens ook erg comfortabel.

Ben je benieuwd naar het rijgedrag van de Carthago C-Tourer en de conclusie van onze experts in het testpanel? Bestel dan ons magazine, ACSI FreeLife 3-2016. Hier lees je de uitgebreide beoordeling op rijcomfort, leefbaarheid, interieur, techniek en de prijs-kwaliteitverhouding.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Op pad met de C-Tourer

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht