ACSI FreeLife

Menu

Op avontuur met La Strada Avanti F

Hoe verhoudt de La Strada Avanti F camperbus zich tot het avontuur? Onze testredacteur nam de proef op de som en trok met de La Strada de bergen van de Schwäbische Alb (zuidwest Duitsland) in. En hij viel, op zijn zachtst gezegd, goed in de smaak.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Signalement

Merk
La Strada
Model
Avanti F
Onderstel
Fiat Ducato
Testjaar
2015
Gewicht
3500 kg (maximaal toelaatbaar)
Basisprijs
67375

De rijtest is allereerst al meer dan geslaagd. De camper houdt kranig stand op het testparcours van de redactie. “Normaal gesproken rammelt hier alles wat we testen, maar de Avanti weert zich heldhaftig. Respect.” Wat betreft het interieur valt gelijk de handig geplaatste koelkast op, die niet – zoals bij veel campers – onderop, pal op de vloer of juist bovenop staat, maar in het midden. “Een bijzonder prettige oplossing.”

Het avontuur tegemoet

Handig wanneer je op zoek gaat naar het avontuur, is bij deze bus de dubbele bodem. Wandelschoenen en –stokken, rugzakken en ander wandelmateriaal passen hier perfect in. Ook prettig, zeker voor de wat langere kampeerder, is de hoogte van de Avanti. Binnen kun je gewoon staan. Er is met twee tweepersoonsbedden ruimte voor vier personen: via een hefbed en een bed achterin. Over het algemeen is het meubilair heel goed gebouwd en perfect afgewerkt.

Laadvermogen

Met een magneetsluiting als deuropening, val je letterlijk met de deur in huis wanneer je de toiletruimte wil betreden. Dat is even wennen aan het begin, maar uiteindelijk best handig. De ruimte is praktisch en elegant. Met het laadvermogen is er met de testcamper wel een klein probleem.

“De afzonderlijke aslasten hebben op zich nog wel reserve, maar het maximaal toelaatbaar totaalgewicht werkt niet mee”, aldus de testredacteur. Hij nuanceert het ook: “In het testmodel is ook echt wel zo’n beetje alles geïnstalleerd wat mogelijk is. Al die extra’s wegen ook weer. In werkelijkheid zullen de meesten met z’n twee reizen of hooguit met één of twee kinderen erbij, en dus niet met vier volwassenen. Bij buscampers met vier slaapplaatsen van andere merken zie je trouwens hetzelfde euvel.”

Het complete reisverhaal van deze leeftest lees je natuurlijk in ons magazine, ACSI FreeLife 7-2015. We hebben een speciale avonturenspecial voor je klaarstaan, dus bestel hem gauw!

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Op avontuur met La Strada Avanti F

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation