ACSI FreeLife

Menu

Klein geluk met de La Strada Avanti M

Een klein beetje langer en breder dan een buscamper, maar met een veelvoud aan comfort: De nieuwe La Strada Avanti M mikt op (her)intreders van alle leeftijden.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer
La Strada Avanti M
La Strada Avanti M

Voor ACSI FreeLife 1-2017 trokken we er met de nieuwe La Strada Avanti M op uit naar de Donau. De camping waar we verblijven bestaat uit een weide met baddertoegang tot de Donau, een kleine kiosk waar je nog € 2 voor een biertje betaalt en een sanitairgebouwtje. Veel gasten zijn gezinnen of groepen, de meesten onderweg met een buscamper.

La Strada Avanti M past er tussen

Als wij met de La Strada Avanti M de camping bezoeken, hebben we gezelschap van twee Volkswagenbussen: een stokoude camper met alkoof en een tot camper verbouwde Caddy. Er staan ook twee motorrijders met minuscule tunneltentjes – twee jonge honden zich met de motor flink perfect kunnen uitleven. De rest van het gezelschap is dat stadium voorbij, met ronddartelende kinderen en een prominente zwangere buik als bewijs van de volgende levensfase. De Avanti M past er perfect tussen en vertegenwoordigt weer een andere fase: de fase van herwonnen vrijheid.

De La Strada Avanti M is in 2016 geïntroduceerd. La Strada wilde het eigen gamma al een tijdje compleet maken met een ‘goedkopere’ en kleinere camper. Zonder daarbij aan kwaliteit in te boeten, zoals La Strada bij de lancering officieel liet weten. Die focus op kwaliteit heeft de fabrikant tot nu toe steeds kunnen waarmaken.

Geloofwaardigheid La Strada

Bedrijfsleider Marco Lange heeft bijvoorbeeld meer dan eens benadrukt dat klanten nagenoeg nooit een beroep hoeven te doen op de garantie. Aan de hand van de campers die we al hebben mogen testen en een bezoek aan de werkplaats, geloven wij dat direct. La Strada straalt een en al geloofwaardigheid uit.

De M is de kortste uitvoering van de Avanti-lijn. Basisvoertuig is de Fiat Ducato. De M is 5,40 lang, ongeveer even langs als de V-klasse van Mercedes-Benz maar hoger. (We wilden de M eigenlijk in een test vergelijken met directe concurrenten, maar die knepen ‘m.) De Fiat slaat zoals altijd een goed figuur. Ben je nieuwsgierig naar onze overige bevindingen? Bestel dan ACSI FreeLife 1-2017.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Klein geluk met de La Strada Avanti M

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht