ACSI FreeLife

Menu

Binnenkijken in de Pössl 2Win R Plus

Een highlight van de Pössl 2Win R Plus is de ruime doucheruimte in het midden van de bus. De roldeur vormt tegelijkertijd een scheiding tussen het woon- en slaapgedeelte. Een korte kennismaking.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Possl 2Win R Plus in Limburg

Signalement

Merk
Pössl
Model
2Win R Plus
Onderstel
Citroën Jumper (140 of 165 pk) of Fiat Ducato (140, 160 of 178 pk)
Testjaar
2021
Gewicht
Rijklaar gewicht: 2.860 kg, maximum toelaatbaar totaalgewicht: 3.500 kg
Basisprijs
€ 58.379

Bij auto’s zie je al veel dat er matte kleuren worden gebruikt. Het geeft een speciaal effect aan een voertuig. De Duitse buscamperfabrikant Pössl heeft de 2Win R Plus voor 2021 in een matgrijze kleur uitgevoerd. In combinatie met de belijning en de getinte ramen geeft dat de bus op basis van Citroën Jumper (optioneel ook verkrijgbaar op basis van Fiat Ducato) een supersportief uiterlijk.

Met een lengte van 599 centimeter heb je een hele compacte en wendbare bus. Een wegklapbare fietsendrager aan de achterzijde kan dan ook makkelijk, maar is natuurlijk wel iets om rekening mee te houden tijdens het rijden.

Scheiding

Door een pin los te trekken kun je het fietsenrek met of zonder fietsen wegdraaien en de achterdeuren openen. Onder het royale tweepersoonsbed (afmeting 196 cm x 157 cm x 145 cm) kun je gemakkelijk verschillende kampeerbenodigdheden kwijt. Denk bijvoorbeeld aan je oprijblokken en stroomkabel. Ze liggen hier voor het grijpen.

In het midden van de wagen is de toiletruimte ondergebracht. Het toilet en de wasbak zijn handig achter een wandje geplaatst. Dus zowel vanuit de zitgroep als vanaf het bed kijk je er niet direct in, al is de ruimte standaard open. Middels een roldeur kun je de ruimte afsluiten. Zo scheid je meteen het leefgedeelte van het slaapgedeelte, maar heb je bovendien ook genoeg ruimte om te douchen in je eigen camper. Slim bedacht van Pössl.

Possl-2win-R-Plus-interieurEr valt veel licht in de camper door ramen en dakluiken.

Natuurlijk daglicht in de Pössl 2Win

Aan de schuifdeurzijde vind je de keuken. Compleet uitgerust met twee gaspitten, een wasbak, twee smalle lades en twee brede lades en een ruimte bovenkast. Daarnaast kun je het aanrechtblad nog verlengen met een opklapbaar deel. Ook is er een opbergvak geplaats op de zijkant van de keuken. Zo kun je er bijvoorbeeld van buiten gelijk je favoriete tijdschrift bij pakken. Het eten kun je natuurlijk buiten opdienen, maar ook binnen is er genoeg plek voor vier kampeerders.

Als je de cabinestoelen omdraait heb je een gezellige zitgroep met een tafel die je naar wens kunt vergroten. Aan licht geen gebrek in de hele bus, want er zijn maar liefst twee dakluiken en rondom veel ramen waardoor natuurlijk daglicht mooi binnen kan vallen. En is het je iets te veel of wil je simpelweg een beetje privacy dan rol je de gordijnen naar beneden. Al dat licht benadrukt de ruimte.

Nog meer campertests

Wist je dat ACSI FreeLife door de jaren heen al meer dan honderd campermodellen heeft getest? Op deze website vind je dan ook volop campertest artikelen van de meest uiteenlopende merken.

Praat mee

Praat mee: Binnenkijken in de Pössl 2Win R Plus

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht