ACSI FreeLife

Menu

De Morelo Home 83 MX maakt indruk

ACSI FreeLife magazine reed rond in de Morelo Home 83 MX en was onder de indruk van de camper op Ducato-basis. De Morelo Home, het ‘instapmodel’ van dit Duitse luxemerk, is verkrijgbaar vanaf € 131.000.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer

Signalement

Merk
Morelo
Model
Home 83 MX
Onderstel
Fiat Ducato
Testjaar
2014
Gewicht
Maximaal toelaatbaar gewicht 5000 kg
Basisprijs
131000

Morelo rolt soepel

Dankzij de luchtvering rolt de 8,38 meter lange reus soepel en zachtjes over de weg. Er valt vanuit de leefruimte bijna geen lawaai te horen. Alleen de motor kleppert soms, maar daar had de bedrijfsleider van Morelo ons vooraf al op gewezen. Bij het prototype ontbreken namelijk een paar rubbers.

De Morelo Home lijkt sprekend op zijn grotere broers. Het nieuwe front met geïntegreerde schijnwerpers en de kenmerkende grille ziet er bijna hetzelfde uit als bij de topmodellen. De vloeiende lijn van de subtiel vormgegeven bumper wordt via de voorste wielkasten tot in de zijwanden voortgezet.

Hoogte en breedte

De dubbele bodem valt met een hoogte van 30 centimeter iets lager uit dan de Morelo-modellen op basis van een Iveco Daily. Op die manier blijft de totale hoogte van de Home onder de drie meter. Door zijn breedte van 2,35 meter is de nieuwe Morelo royaler dan de meeste drieassers en dit heeft natuurlijk een positief effect op de binnenruimte.

Meer informatie over het interieur zoals bijvoorbeeld de slaapmogelijkheden, de keuken en het sanitair vind je uitgebreid beschreven in de rijtest in het februari/maart nummer van ACSI FreeLife magazine.

bestel magazine

 

 

Praat mee

Praat mee: De Morelo Home 83 MX maakt indruk

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation