ACSI FreeLife

Menu

Carado vs. Weinsberg vs. Chausson

Als je toch geld opzij legt voor een camper, kun je het beter ook maar meteen investeren in een goede nachtrust. Tegenwoordig zie je steeds meer halfintegralen met een royaal queensbed. In deze test vergelijken we de slaapmogelijkheid van drie instapmodellen van 2016.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer

Signalement

Merk
Carado, Weinsberg en Chausson
Model
T 449, Cara Loft 700 MXH en Flash 628 EB
Onderstel
Fiat Ducato, Fiat Ducato en Ford Transit 350 EL
Testjaar
2016

Campers met een vrijstaand queensbed zie je meestal in de hogere prijsklassen. Als je comfortabel van beide kanten het bed in wil komen, moet je doorgaans dus diep in je buidel tasten. Maar niet als het aan Carado, Weinsberg en Chausson ligt. Hun halfintegralen met queensbed bevinden zich in het instapsegment.

Prijzen

Weinsberg biedt de 7,43 meter lange Cara Loft 700 MXH (vanaf € 56.090), Carado de exact even lange T 449 (vanaf € 56.890). De 6,99 meter lange Flash 628 EB van Chausson is met een basisprijs van € 63.070 duurder dan de andere twee, maar hij is standaard overdadig uitgerust. Opvallend verschil: de Chausson is gebouwd op een Ford Transit 350 EL, terwijl Carado en Weinsberg hebben gekozen voor de Fiat Ducato als basisvoertuig.

Aan ruimte en bewegingsvrijheid ontbreekt het in geen van de drie testcampers. Het middenpad is breed genoeg om elkaar te passeren. Carado scoort in het slaapgedeelte met een bedbreedte van 150 centimeter en lage instap.

Bewegingsvrijheid

Weinsberg voorziet het 140 centimeter brede bed met een uittrekbare lattenbodem en metalen frame. Als je de bodem naar achteren schuift, komt het hoofdeinde van het tweepersoonsbed omhoog en creëer je meteen ook meer bewegingsvrijheid rond het bed.

Het smallere queensbed van de Chausson (138 centimeter) kan handmatig met een slinger zo’n veertig centimeter worden verhoogd en verlaagd. Zo bepaal je zelf je ideale instaphoogte. Nadeel: hoe lager het bed, hoe lager ook het plafond van de garage. Nog een interessante eigenschap van het bed is de omhoog te klappen lattenbodem, waardoor je ook van binnenuit bij de spullen in de garage kunt.

Natuurlijk investeer je bij de aankoop van een camper in meer dan alleen een royaal bed. Wat te denken van de garage, het interieur, de keuken en het sanitair van de Carado, Weinsberg en de Chausson? In ACSI FreeLife 6-2016 liggen ze allemaal langs de (meet)lat.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Carado vs. Weinsberg vs. Chausson

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation