ACSI FreeLife

Menu

Betaalbare halfintegralen vergeleken

De Carado T 447 is de bestseller halfintegraal van Carado. Weinsberg daagt uit met de Caraloft 700 MEH. Is die beter dan de bestseller? ACSI FreeLife heeft de twee gunstig geprijsde campers vergeleken.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer

Signalement

Merk
Carado en Weinsberg
Model
T 447 en Caraloft 700 MEH
Onderstel
Fiat Ducato
Testjaar
2016
Gewicht
3500 kg

Goed geprijsde halfintegraal campers zijn nog steeds trendy. Vooral populair zijn compleet uitgeruste en solide uitgevoerde modellen, met royale binnenruimte en eenpersoonsbedden.

Fiat Ducato

Carado komt aan deze vraag tegemoet met de 7,43 meter lange, en vanaf € 56.890 verkrijgbare, T 447. Weinsberg met de € 56.090 kostende CaraLoft 700 MEH, die ook 7,43 meter lang is. Beide modellen zijn gemaakt op een beproefd Fiat Ducato onderstel met een fabriekseigen verlaagd chassis en een 115 pk sterke motor.

Beide fabrikanten vervaardigen de opbouw uit hagelwerende daken van polyester sandwich, maar uit kostenoverwegingen worden de wanden van conventionele aluminium sandwichpanelen gemaakt, versterkt met een houten frame. De bodem bestaat uit gecoat en geïmpregneerd houtsandwichpaneel. Om kosten te besparen voorzien Carado en Weinsberg hun voertuigen van eenvoudige openslaande ramen.

De afwerking van beide modellen is heel goed. Deuren en kleppen sluiten goed, en de verbindingen tussen de opbouw en de cabine zijn  zorgvuldig en volledig afgedicht.

Overeenkomsten

Ondanks de vele overeenkomsten, waaronder het moderne en fraai vormgegeven uiterlijk, onderscheiden beide testmodellen zich. Zo moet de Carado-koper het zonder regengoot boven de deur van de opbouw zien te stellen, en de Weinsberg-eigenaar niet. Welke verschillen zijn er nog meer tussen de twee voertuigen?

In ACSI FreeLife 5-2016 gaan we daar uitgebreid op in. Aan de hand van veel foto’s laten we de verschillen zien. Bestel het nummer hier.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Betaalbare halfintegralen vergeleken

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation