ACSI FreeLife

Menu

Adria Coral Supreme 670 SL Voor wie van luxe houdt

Adria heeft de reputatie een goede verhouding tussen prijs en kwaliteit te bieden. De Coral blinkt in de meest luxueuze variant Supreme uit door een zeer omvangrijke uitrusting. Of dat voldoende is? Lees het in de proftest.

Auteur
Timo de Boer
Datum
ReactiesReageer

Signalement

Merk
Adria
Model
Coral Supreme 670 SL
Onderstel
Fiat Ducato 2.3 Multijet met origineel verlaagd chassis
Testjaar
2018
Gewicht
Max. toelaatbaar gewicht 3.500 kg, rijklaar basismodel 3.070 kg
Basisprijs
€ 82.600 (testmodel: € 85.785)

Adria heeft al decennialang veel succes op de Europese caravanmarkt met betaalbare en de goed uitgeruste caravans. Wie kent de afgeronde witte caravans met de blauwe strepen uit de jaren zeventig en tachtig niet? Je ziet ze nog altijd op Zuid-Europese campings. Maar er is veel gebeurd intussen. Het toenmalige Joegoslavische staatsbedrijf groeide uit tot een van de modernste en grootste bouwer van vrijetijdsvoertuigen.

Zeer compleet

Al heel wat jaren biedt Adria ook campers aan. Vandaag de dag kunnen kopers bij alle modellen kiezen uit de uitrustingsvarianten Axess en Plus, maar er is voor een deel van de modellen ook een zeer compleet uitgeruste Supreme leverbaar. En dat is ook het geval bij ons testexemplaar, de Adria Coral Supreme 670 SL. Deze 7,49 meter lange halfintegraal op basis van de Fiat Ducato is met twee eenpersoonsbedden en een halve dinette die je tot bed kan ombouwen, afgestemd op drie vakantiegangers. Hij biedt wel vier zitplaatsen met driepuntsgordels en een noodzitje met een heupgordel.

Elegante verschijning

De Adria Coral Supreme 670 SL is met zijn gebogen dakpartij een elegante verschijning. Maar de Sloweense camper bevalt ons ook als we hem wat zorgvuldiger bekijken. De toegangsdeur met raam beschikt over een dubbele sluiting en is verbonden met de centrale vergrendeling van de Ducato. Ook alle kleppen, dakramen en de twee deuren van de garage sluiten degelijk. Opvallend zijn de twee grote dakramen boven de stuurcabine en de zitgroep.
Het enige wat bij het koetswerk van de testcamper minder bevalt is de ietwat slordige, wel reparatievriendelijke, meerdelige achterbumper. Als deze met een of twee steunen aan de onderbodem zou worden gemonteerd is het probleem verholpen. Een groot pluspunt daarentegen is de overgang van de cabine naar de opbouw, die Adria met grijze kit zeer netjes heeft afgedicht. Zo kan er geen vuil tussen de cabine en de opbouw komen.

Lees de uitgebreide proftest

Onze profs testten de Coral Supreme 670 SL ook op het interieur, slaap- en zitcomfort, keuken, toiletruimte, elektra, gas, water, veiligheid en natuurlijk zijn rijprestaties. Je leest de complete proftest in ACSI FreeLife 7-2018.
Klik op de volgende link om deze direct te bestellen!

bestel magazine