ACSI FreeLife

Menu

Voorjaarsschoonmaak camper/caravan

De lente is begonnen. Hoog tijd om de caravan of camper eens grondig te soppen en controleren, zodat je straks blinkend en vooral natuurlijk veilig op reis kunt gaan. Tijd voor een voorjaarsschoonmaak.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Vuilhappen

In de winterstalling, in een skigebied of op de standplaats of stalling van een boerenerf staat je caravan of camper bloot aan extreme weersinvloeden en vuil. Zo zonder onderhoud tijdens de winterslaap zijn onder meer de lak, rubberen kozijnen en kunststof onderdelen extra gevoelig voor onherstelbare schade. Dat is niet alleen heel vervelend, dat drukt natuurlijk ook de inruil- of verkoopwaarde van je kampeermiddel.

Daarom is het ten zeerste aan te raden om je caravan of camper een paar keer per jaar van onder tot boven na te lopen. De lente is daar een uitermate geschikt moment voor. Hieronder legt ACSI FreeLife uit hoe je stap voor stap je kampeermiddel weer laat blinken.

Grote voorjaarsschoonmaak

Onderhoud begint met een goede wasbeurt. Zo maak je korte metten met de stof- en vuildeeltjes die zich op je kampeermiddel hebben verzameld. Het is het makkelijkst om per oppervlak te werken. Laat het sop eerst even intrekken en veeg het daarna weg met een natte spons. Voor de hogere plekken kun je een wasborstel met uitschuifbare stok gebruiken. Pas als al het vuil is verdwenen, kun je door naar de volgende stap.Als je geen tijd, zin of plek hebt voor een grondige wasbeurt, zijn er ook wasstraten waar je met je caravan of camper doorheen kunt.

Is droogwassen ook een optie? En hoe voorzie je de buitenwanden van een beschermlaag? Lees alles over het ‘lenteklaar’ maken van je kampeermiddel in het 6-pagina’s tellende schoonmaakartikel in het april/mei nummer van ACSI FreeLife. Hierin komt ook een breed scala aan schoonmaakproducten voor de verschillende klusjes aan bod.

bestel magazine

 

 

Praat mee

Praat mee: Voorjaarsschoonmaak camper/caravan

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation