ACSI FreeLife

Menu

V&A: Wielkast over wiel?

Auteur
Katinka Schippers
Datum
1
1
ReactiesPraat mee

Vraag van J. Hageman uit Eersel:

Vorig jaar heb ik bij een gerenommeerde bandenhandel de banden van mijn Adriatic S680 DP laten vernieuwen. De monteur heeft de camper omhoog moeten tillen en de camper uit zijn veren getild om de wielen er onderuit te krijgen. Hij heeft er lang aan gewerkt met allerhande hulpstukken waarna hij zei: ‘Ik hoop dat je nooit met een kapotte band komt te staan’.

Sinds die tijd maak ik me echt zorgen dat dat mij een keertje overkomt. Ik durf nog amper een grote tocht te maken uit angst voor een lekke achterband. Is het normaal bij dit type camper dat de wielkast over het wiel hangt?

Antwoord van Joop:

Op het eerste gezicht is er niets mis met de camper. Voor zover ik het kan zien, staat de camper niet extreem achterover. De wielen vallen inderdaad vrij ver in de wielkuip, maar dat is te wijten aan het ontwerp. Gelukkig komt een lekke band maar zelden voor. Ik zou in ieder geval zorgen voor een reparatieset zoals tegenwoordig bij veel auto’s geleverd wordt in plaats van een reservewiel. Dat helpt niet bij een aan flarden gereden band, maar je repareert er wel een lek door een spijker mee.

Verder is het een optie om een goede garagekrik aan te schaffen die bij een wielwissel de wagen kan opkrikken. De krik moet dan niet onder de as, maar ergens onder een geschikte plaats van het chassis worden gezet. Blijft bij het opkrikken het wiel toch hoog in de wielkast hangen, dan kan er toch iets met de vering mis zijn. De bandenspecialist zou dit hebben moeten signaleren.

Praat mee

 1. cb
  cor bregman

  Ik heb zelf een test gedaan om een wiel te verwisselen bij mijn Hymer 614 CL , eerst
  krikte ik hem met een potkrik zo hoog mogelijk op , zet dan onder het chassis een verstelbare assteun , laat de krik zakken en leg vervolgens een blok onder de krik en herhaal de procedure , dan kom je zo hoog dat de band los van de grond is , let wel op, de potkrik en assteun moeten voldoende capaciteit hebben .Daarom hebben wij altijd een reserve band 2 assteunen ,potkrik en een blokje hout bij ons

  Reageer
  0
  0

Praat mee: V&A: Wielkast over wiel?

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation