ACSI FreeLife

Menu

V&A: Waarom doet mijn verwarming het niet?

“In mijn camper (Rapido 703 F) heb ik twee lichte kunststof gasflessen. Bij het uittesten van mijn verwarming weigerden deze dienst. Ik dacht dat de gasflessen leeg waren maar de kookplaat deed het wel. Met nog twee kilogram gas in mijn fles kwam de verwarming niet op gang. Met een volle fles lukte het wel. Hoe kan dat?” Dat vraagt Guy Loos uit Bredonk (België) zich af.

Auteur
Joop Stam
Datum
ReactiesReageer
Joop

Antwoord van Joop:

Met het fabricaat van de gasflessen zal deze storing mijns inziens weinig te maken hebben. De omgevingstemperatuur is niet zo laag, dat zelfs een butaan of LPG- vulling niet zal leiden tot een te lage gasdruk en het niet functioneren van de kachel. Daar zal dus ook het probleem niet zitten.

Drukregelaar

Omdat de kookplaat het kennelijk wel doet het en de verwarming alleen met een volle vulling van de gasfles, verdenk ik in de eerste plaats de drukregelaar. Blijft de storing zich na controle op uitlaatdruk (30 millibar) en een eventueel vervangen van de regelaar nog voordoen? Dan is controle van de kachel (bijvoorbeeld ontsteking en vlambewaking) noodzakelijk. Dat is een klus voor de vakman.

Ook een vraag aan Joop? Stel hem via dit formulier.

Praat mee

Praat mee: V&A: Waarom doet mijn verwarming het niet?

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht