ACSI FreeLife

Menu

V&A: Satellietschotel heeft geen ontvangst

Aar Pronk uit Haasduinen heeft probleem met de satellietschotel van zijn Hymer-camper. “De satellietschotel gaat open maar ook weer dicht zonder dat hij gaat zoeken. Hoe kan dit?”

Auteur
Sander Cox
Datum
4
4
ReactiesPraat mee
Joop

Antwoord van Joop:

Het schotelmechanisme zoekt de zenders, maar vindt niks. De schotel stopt dan met zoeken en gaat weer plat. In rust ligt de ontvangstschotel namelijk plat op het dak van de camper.

Ruststand

Als je in de camper de televisie aanzet, gaat de schotel omhoog tot een voorgeprogrammeerde hoek en moet om zijn as gaan draaien om de Astra-satelliet te zoeken. Wanneer geen draaibeweging optreedt is de installatie ontregeld of defect. Wordt er na een paar keer rondjes draaien geen signaal gevonden, dan geeft de installatie alsnog de moed op. Hij gaat ook dan terug in ruststand.

Oorzaken

Mogelijke oorzaak van “geen signaal” kunnen zijn:
– Bomen of hoge gebouwen in zuidelijke richting (obstructie)
– Installatie defect (ontvanger, decoder, LNB-opnemer) of ontregeld

Wanneer er geen obstructie in zuidelijke richting is (goed zicht op de Astra-satelliet), moet er een specialist met detailkennis van deze specifieke apparatuur aan te pas komen.

Ook een vraag aan Joop? Stel hem via dit formulier.

Praat mee

 1. HG
  Herman Geers

  Als je de schotel een tijdje niet gebruikt hebt dan wordt de verbinding automatisch verbroken. Je moet je dan eerst weer gaan aanmelden. Dan krijg je weer ontvangst. Ik had dat in Duitsland en een Duitser gaf mij die tip en het werkte. In de folder stond nergens dat de verbinding verbroken werd als de verbinding een tijdje niet gebruikt werd.

  Reageer
  0
  0
 2. E

  Joop geeft geen antwoord op de vraag. De schotel draait NIET maar klapt meteen weer dicht !
  Goed lezen Joop !

  Reageer
  0
  0
  1. Joop geeft zelden een echt antwoord.

   Reageer
   0
   0
 3. W

  Zet alles eens spanningsvrij, alle zekeringen eruit alle stekkers los. Probeer na 5 min nog eens. Een schotel is een computer dus herstarten kan soms helpen

  Reageer
  0
  0

Praat mee: V&A: Satellietschotel heeft geen ontvangst

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht