ACSI FreeLife

Menu

V&A: Extra huishoudaccu

Peter Lemmens uit Elsloo vraagt zich af in hoeverre hij de twee accu’s van zijn scootmobiel kan gebruiken als extra huishoudaccu voor zijn camper. “In de camper heb ik een scootmobiel bij met 2 lithium-ion-accu’s van elk 14,5 ampére-uur. Ik wil deze accu’s gaan gebruiken als “tweede” huishoudaccu. Waar moet ik dan rekening mee houden? Ik wil naderhand nog proberen mijn camper door zonnepanelen los te koppelen van het stroomnet.”

Auteur
Joop Stam
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
Joop

Antwoord van Joop:

Of dat deze accu’s geschikt zijn, hangt af van de fabrikant. Of bijladen met een zonnepaneel mogelijk is, hangt af van de laadapparatuur. De lader (Battery Management System) moet aangepast zijn aan het type accu. Vaak mogen deze accu’s niet parallel geschakeld worden. Een capaciteit van 14,5 ampére-uur (eenheid voor elektrische lading) is heel erg weinig om als huishoudaccu te gebruiken.

Alleen geschikt voor mover

Zo’n lichte accu is alleen geschikt om zeer kortstondig een mover te voeden en daarna weer meteen op laden via netaansluiting. Niemand verbiedt echter het met deze accu’s te proberen. 12 volt gelijkspanning is 12 volt, welke stroombron je ook kiest.

Ook een vraag aan Joop? Stel hem via dit formulier.

Praat mee

 1. M

  Dit is een antwoord van likmeversie!
  Geef svp even aan waarom deze accu’s niet geschikt zijn.
  Accu is toch accu, zo simpel is het niet maar toch…

  Reageer
  0
  1

Praat mee: V&A: Extra huishoudaccu

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation