ACSI FreeLife

Menu

V&A: Caravan met verende vloer

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
sandwichvloer

Vraag van Koos Koning uit Blijham:

Onze caravan uit 2000 vertoonde 4 jaar geleden voor het keukentje een stukje verende vloer. Ik heb hem geïnjecteerd met tweecomponentenhars en de gaten via de onderzijde van de vloer opgevuld met houten plugjes. Hierna was het probleem verholpen. Maar nu is de verende vloer opnieuw gaan veren nadat waarschijnlijk een paar plugjes zijn losgeschoten. Is het zinvol de verende vloer opnieuw te behandelen?

Antwoord van Joop:

Dit euvel ontstaat als een sandwichvloer van matige kwaliteit plaatselijk te sterk wordt belast. De isolatielaag gaat dan namelijk verpulveren. Je zult er niet doorheen zakken, maar het voelt onaangenaam. Injectie met tweecomponenten vulmiddel is het redmiddel waar ook caravanbedrijven naar grijpen. Dit helpt in elk geval tijdelijk en soms overleeft de maatregel zelfs de tijd dat de eigenaar de caravan in bezit heeft. Van afstand kan ik helaas niet beoordelen of een tweede behandeling afdoende is.

Heeft u ook een vraag voor onze expert? Joop heeft het antwoord!

Praat mee

  1. F

    Een krakende vloer kan ook veroorzaakt worden door de geplaatste meubels. Oplossing om tussen de meulels en de vloer een dun stukje vilt aan te brengen.

    Reageer
    2
    0

Praat mee: V&A: Caravan met verende vloer

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht