ACSI FreeLife

Menu

Proftest: Dethleffs Trend T 6557 DBM

Dethleffs heeft het populaire instapmodel Trend een facelift gegeven en introduceert drie nieuwe indelingen. Met een lengte van 6,60 meter is de nieuwe Dethleffs Trend T 6557 DBM het kortste model uit de reeks.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Dethleffs Trend T
Dethleffs Trend T_interieur

Signalement

Merk
Dethleffs
Model
Trend T 6557 DBM
Onderstel
Fiat Ducato 2.3 Multijet met origineel verlaagd chassis,
Testjaar
2019
Gewicht
maximum toelaatbaar gewicht 3.499 kg, rijklaar gewicht 2.805 kg, trekgewicht geremd/ongeremd: 2.000/750 kg
Basisprijs
€ 68.990

De Trend is bij Dethleffs al jarenlang een vaste waarde. Niet in de laatste plaats omdat deze instapserie een zeer interessante prijs-kwaliteitverhouding biedt. De campers zijn zowel als integraal en halfintegraal te krijgen. Voor het kampeerseizoen 2019 heeft de Duitse fabrikant deze bestseller nog eens onder de loep genomen.

Subtiele facelift Dethleffs Trend T

Het resultaat is een subtiele facelift, de aanpassing van een bestaande indeling (T/I 6757 DBM) en drie nieuwe indelingen die aan het gamma zijn toegevoegd, de T/I 7057 EBL, T/I 7057 DBL en de T/I 6557 DBM. Die laatste variant hebben we als halfintegraal, de T 6557 DBM, aan de tand gevoeld in deze proftest.

Twee dingen vallen meteen op aan de Dethleffs Trend T. Om te beginnen is dat de bescheiden lengte van 6,60 meter en de korte wielbasis van 3,45 meter. Daarmee is de nieuwkomer vanwege zijn compacte buitenmaten en kleine draaicirkel ideaal voor smalle, bochtige wegen.

Je moet wel de achterkant in de gaten houden, want de vanaf de achteras gemeten 2,20 meter lange overhang heeft bij het keren wel wat ruimte nodig. Dat is overigens bij alle voertuigen met korte wielbasis en een lange overhang het geval.

Queensbed boven de garage

Bij deze indeling heeft Dethleffs gekozen voor een queensbed boven de garage achterin. Niet echt gebruikelijk bij deze lengte. Daarvoor zien we een variabele en daarmee weinig plaats innemende toiletruimte, een klassiek keukenblok bij de ingang en een halve dinette met L-vormige zitbank voorin. Dit testvoertuig is bovendien uitgerust met een (optioneel) elektrisch eenpersoons hefbed, wat van de compacte 3,5-tonner een driepersoonsverblijf
maakt.

De opbouw staat op een Fiat Ducato met origineel verlaagd chassis. De bodem en het dak bestaan uit hagelvaste, vezelversterkte kunststof sandwich en de zijwanden bestaan uit aluminium sandwich met EPS-isolatie.

Wat valt nog meer op aan de Dethleffs Trend T?

De informatie die je hierboven leest is natuurlijk lang niet alles wat de testredacteuren is opgevallen aan de Dethleffs Trend T 6557 DBM. Voor wie compleet op de hoogte wil zijn van dit instapmodel kan ACSI FreeLife 5-2019 bestellen. Daarin lees je het hele verhaal.

Bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Proftest: Dethleffs Trend T 6557 DBM

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht