ACSI FreeLife

Menu

VW California in première op KCJ

De Volkswagen California T6 gaat in Nederland in première tijdens de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in Utrecht.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer
Volkswagen California

Tijdens de kampeerbeurs die van 7 tot en met 11 oktober plaatsvindt kun je de hagelnieuwe buscamper voor het eerst bewonderen op de stand van Camper Centrum Nederland.

Compacte camper

Al in de vijftigerjaren creëerde Volkswagen samen met Westfalia het segment van compacte campers. Met de nieuwe Volkswagen California T6 verschijnt alweer de zesde generatie. Sinds 2003 volledig door Volkswagen zelf ontwikkeld en geproduceerd. Op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs maak je kennis met de California T6 in de nieuwe uitvoeringen Beach, Coast en Ocean.

‘Boordevol reiservaring’ is de leus die Camper Centrum Nederland koppelt aan de introductie van de nieuwe California. Omdat de California zich over alle generaties ontwikkelde tot een doordachte hefdakcamper, die met compacte buitenafmetingen toch voldoende ruimte en comfort biedt aan vier volwassenen. Bij de indeling is iedere centimeter benut.

De California is gebouwd op basis van de Volkswagen Transporter T6. Daarmee zijn de meest recente technische innovaties van Volkswagen ook in de California verwerkt. Zoals de nieuwe motoren met BlueMotion technologie. Moderne elektronica zorgt voor extra veiligheid en comfort. Het design van de nieuwe California kenmerkt zich binnen en buiten door herkenbare lijnen van de Volkswagen-familie.

California Beach

De California Beach is de sportievere uitvoering van de drie. Met extra leefruimte, een driepersoons achterbank die is om te klappen tot een tweepersoons bed, een met de hand bedienbaar hefdak met daarin een tweepersoonsbed met latenbodem, een compacte keuken met eenvoudige water- en kookvoorziening.

De voorstoelen zijn draaibaar en met verbeterde rollo’s kan de hele camper worden verduisterd. In de achterklep zijn twee kampeerstoelen opgenomen en in de schuifdeur een buitentafel.

California Coast

De nieuwe California Coast is een slag luxer uitgevoerd dan de Beach. De camper is voorzien van een uitgebreidere keuken in een licht houtdesign. De keuken heeft een tweepits gasstel met piëzo-ontsteking, een RVS-spoelbak met besteklade en een 42 liter koelkast met lade. Het hefdak zorgt voor extra stahoogte. Deze camper is ook voorzien van de zogenaamde vermoeidheidsassistent.

California Ocean

De California Ocean is de meest luxe van de drie. De buscamper is voorzien van onder meer een elektrisch bedienbaar hefdak, dubbel glas in het woongedeelte, een volautomatische airco met drie zones, een radiosysteem met touchscreen, acht luidsprekers en multimedia, stoelverwarming en een standkachel. Het interieur heeft donkere tinten.

Afhankelijk van de uitvoering zijn er vier nieuwe TDI-motoren beschikbaar. Er is keuze uit 84 pk, 102 pk, 150 pk en 200 pk. Alle motoren voldoen aan de Euro6 normering. De prijzen van de nieuwe California beginnen bij € 51.240 (inclusief BTW en BPM).

Van 22 tot en met 24 oktober 2015 is de nieuwe California ook te bewonderen tijdens de introductieshow bij Camper Centrum Nederland in Amersfoort.

Praat mee

Praat mee: VW California in première op KCJ

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht