ACSI FreeLife

Menu

Volkswagen California 37 procent in de plus

Steeds meer kampeerders kiezen voor een buscamper. Dat kunnen ze bij Volkswagen goed merken. Het Duitse automerk produceerde vorig jaar 12.887 Volkswagen California modellen. Dat is 37 procent meer dan in 2015.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Volkswagen California

Even ter vergelijking, dat is meer dan het totaal aantal verkochte caravans in Nederland. Dat aantal lag in 2016 op 12.842. 2015 was voor de buscampertak van Volkswagen ook al een recordjaar. Toen verkocht het merk al 16 procent meer buscampers dan het jaar daarvoor. Volkswagen heeft sinds 2004 de ontwikkeling en productie van de California in eigen handen.

Naar eigen smaak inrichten

In de fabriek in Hannover-Limmler werken 280 vakmensen aan de productie van de Volkswagen California. Dit bekende buscampermodel kun je tegenwoordig steeds meer naar je eigen smaak inrichten. Zo kun je de California sinds vorig jaar bestellen in meerdere uitvoeringen, zoals de luxe Ocean, de Coast en de sportieve Beach. Ook kun je kiezen voor een two-tone uitvoering (zie foto). Deze tweedeling in kleuren is een verwijzing naar de allereerste Volkswagen T1 camper.

Nederlandse prijs

In Nederland is Volkswagen Camper Centrum in Amersfoort de officiële dealer van Volkswagen Campers. Zij nodigen elk jaar klanten uit voor een bezoek aan de fabrieken in Hannover-Limmler. De Volkswagen California is in Nederland leverbaar vanaf € 53.545.

Caravan- en camperverkoop

De opkomst van de compacte campers gaat overigens niet ten koste van de caravan- en camperverkoop. Uit recente cijfers van de Kampeer en Caravan Industrie (KCI) komt naar voren dat der verkoop van nieuwe caravans in 2016 met 6.078 met 5 procent is gestegen ten opzichte van dat jaar daarvoor. De verkoop van tweedehands caravans ging vorig jaar (-1 procent) wel nipt omlaag.

Het aantal verkochte campers steeg vorig jaar met 15,2 procent naar 1.444. De verkoop van tweedehands campers ging vorig jaar met 8,2 procent omhoog naar 6.764.

Praat mee

Praat mee: Volkswagen California 37 procent in de plus

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation